Ameland: Nes en de Zwanewaterduinen

Wandelroute 186181

Aangeboden door:

5517 54

Omschrijving

Knerpende schelpenpaden onder je zolen: Ameland is het eiland bij uitstek om te voet te verkennen. Tal van wandelpaden slingeren door de kwelders, langs het was, door de dorpen en duinen en over het strand. En omdat de natuur zo veelzijdig is op het eiland, heeft ieder seizoen zijn charme.

Het gezellige dorp Nes is een van de grootste dorpen van het Waddeneiland. In het dorp vind je prachtige oude commandeurswoningen, maar ook leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Door een strikt restauratiebeleid heeft Nes haar unieke charme weten te behouden. Een van de oudste huisjes van Nes stamt uit 1625, je vindt het in de Rixt van Doniastraat. Heel bijzonder is ook de vrijstaande kerktoren uit 1723, deze toren is niet verbonden met een kerk maar diende als zeebaken.

Via Briksduinen loop je naar de Zwanewaterduinen, een hele afwisselende route. In de Briksduinen moet je af en toe even klimmen, maar er zijn genoeg bankjes om uit te rusten - met bovendien magnifieke uitzichten over het Hagendoornveld met de grote (maar ongevaarlijke) rood met wit gevlekte Herford koeien. In de Zwanewaterduinen zijn veel bijzondere vogels en bloemen te zien. Hier lijkt de natuur echt zijn best voor je te doen!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Ameland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Ameland
Slattendijksweg
9163KE Ameland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Reeweg
9163GX Ameland

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heel onduidelijk"

 geplaatst op:

Niet geschikt voor wandelingen. Onduidelijke route

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 186181 | Toegevoegd op 24-3-2015 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding