Verken het groene Twente

Wandelroute 185776

Aangeboden door:

5493 129

Omschrijving

De rust en ruimte in Twente lenen zich bij uitstek voor eindeloze wandelingen. Deze route neemt je mee door de groene omgeving van Denekamp, een gebied dat deel uitmaakt van Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Je vindt hier nog steeds het kleinschalige essenlandschap zoals dat al in de vroege middeleeuwen vorm kreeg. Langs de rivier de Dinkel wandel je door frisse broekbossen en vochtige graslanden. Het gebied heeft een glooiend karakter: mooi voor je ogen, een beetje bijtend voor je kuiten.

 

Je komt maar door twee kleine plaatsjes: Berghum en Beuningen. Dit zal zeker bijdragen aan het gevoel dat je de drukte van Nederland achter je gelaten hebt. Zorg voor de zekerheid voor wat proviand voor onderweg. Op je route liggen voldoende idyllische plekjes om een dekentje uit te spreiden en van een picknick te genieten.

 

Net onder Denekamp wandel je door Landgoed Singraven. Je ziet hier onder meer een havezate die oorspronkelijk uit de vijftiende eeuw dateert. In de zeventiende eeuw werd de toen vervallen havezate vervangen door een nieuw pand. Latere bewoners pasten de woning aan naar hun smaak, bijvoorbeeld door de neoclassicistische voorgevel vier meter uit te bouwen. Op het landgoed staat aan de Dinkel ook nog een watermolen die oorspronkelijk uit 1448 dateert. Tegenwoordig is er onder meer een restaurant gevestigd.

 

Tegen het einde van je route passeer je Havezate het Everloo. Het oorspronkelijke gebouw dateert waarschijnlijk uit de dertiende eeuw, maar werd aan het begin van de negentiende eeuw afgebroken. De achtergebleven fundering van dit kasteel is nu een archeologisch monument. De bijbehorende boerderij met stallen uit 1704 kun je echter nog steeds bewonderen.

 

Vervolgens loop je het aangrenzende natuurgebied Roderveld binnen. Je wandelt hier door bossen met loof- en naaldbomen en vele varens. Dode bomen worden niet verwijderd, zodat mossen, paddenstoelen, bosuilen en zwarte spechten zich hier prima thuis voelen. Het levert je mooie plaatjes en een passend einde van je wandeling op. 

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Voortmansweg, 7588PX, Losser, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Voortmansweg
7588PX Losser
Plan route naar startpunt

Tourist Info De Lutte

Plechelmusstraat
7587AL Losser
0541 55 11 60
Stuur een mail

VVV Denekamp bij Boekhandel Brummelhuis

Nicolaasplein 8
7591 MA Denekamp
+31 (0)541 35 12 73

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Huis Singraven

Huis Singraven

Kasteel

In 1381 werd het landgoed Singraven voor het eerst genoemd als...

Meer informatie
Het Singraven Denekamp

De Molen van Singraven

Waterradmolen

De Molen van Singraven is een watermolen met drie onderslagrad...

Meer informatie
Geen foto van De Heimolen (romp/restant)

De Heimolen (romp/restant)

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Niet zo’n hele mooie route"

 geplaatst op:

Vond grootste gedeelte van deze route niet zo mooi. Lange rechte asfaltwegen door boerengebied. Terwijl vlak bij mooie wandelpaden bleken te zijn langs de Dinkel. Teleurstellend temeer daar je toch 20 euro betaald voor deze app. Ook gisteren toen we een fietstocht deden in dezelfde omgeving, haperde een deel van deze tocht de begeleidende stem, waardoor we verschillende keren verkeerd reden Jammer. Had meer verwacht van deze app. Het concept leek zo aantrekkelijk.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 185776 | Toegevoegd op 13-3-2015 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding