Genietend door de attractieve hoofdstad van Zeeland

Wandelroute 184714

Aangeboden door:

5082 98

Omschrijving

Deze wandeling neemt je vanuit het buitengebied mee naar Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Je begint en eindigt je wandeling vlakbij Koudekerke waar je nog langs molen De Lelie komt, een koren- en pelmolen uit 1872. Door de rustige polder met zijn gras- en akkerlanden loop je naar landgoed Ter Hooge. Dit ongeveer 25 hectare tellende landgoed bestaat voor een groot deel uit een park- en bosgebied. Het park is voornamelijk aangelegd in de Engelse landschapsstijl en strekt zich om een schitterend kasteel heen. Twee achtkantige traptorens rijzen hoog boven het landgoed uit. Een eerste kasteel werd hier in de middeleeuwen al gebouwd, maar het huidige complex verrees in 1755 op de fundamenten van het oude slot. Middelburg heeft een rijk verleden: nadat de dreiging van Vikingen voorbij was, begon de voormalige burg te profiteren van de gunstige ligging aan het water. Middelburg ontwikkelde zich tot handelscentrum en was ten tijde van de VOC de tweede belangrijkste stad van Nederland. In 200 jaar tijd werden er ruim 300 nieuwe schepen gebouwd op de scheepswerven. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds panden te zien die herinneren aan deze gouden periode. Het Damplein bijvoorbeeld was oorspronkelijk het eindpunt van de oude zestiende-eeuwse haven. Deze haven heeft nog steeds een houten bodem. Langs de Dam staan tal van prachtige patriciërshuizen. Loop zeker even de Kuiperspoort in, een goed verborgen en schilderachtig straatje met oude pakhuizen, gerestaureerde huizen, trapgevels en mooie details. Ze geven je een mooi beeld van hoe het Middelburg uit de tijd van de VOC eruit zag. Midden in de stad kom je langs het Abdijcomplex dat uit een redelijk rond gebouw bestaat met vier grote torens, diverse poorten en in het midden het Abdijplein. Het is een goede plek om even tot rust te komen. Al zijn er in het Middelburg met zijn vele gezellige cafés natuurlijk meer van dit soort plekken te vinden. Tijdens je wandeling loop je een aantal keer de oude ringwal van Middelburg uit, zodat je mooi zicht hebt op de voormalige vestingwerken. Je ziet hierbij onder meer de Seismolen, een voormalige korenmolen uit 1728. Tijdens het wandelen over het Vlissings Bolwerk staat je op een gegeven moment oog in oog met molen De Hoop, een voormalige koren- en pelmolen uit 1735. Na al dit Middelburgse oogsnoep loop je nog even terug de polder in voordat je na een lange maar mooie dag voldaan weer op huis aan gaat.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Ter Poorteweg, 4371RN, Veere, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Ter Poorteweg
4371RN Veere
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Dorpsplein
4371AC Veere

vlissingen souburg

Spoorstraat
4388BR Vlissingen

Vlissingen fietsverhuur

Sint Jacobsstraat 20
4381 EK Vlissingen
+31 (0)6 11 17 55 58
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Koning

De Koning

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van De Lelie

De Lelie

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Kasteel Ter Hooge

Kasteel Ter Hooge

Kasteel

Een rommelige opeenstapeling van gebouwtjes vormt oorspronkeli...

Meer informatie
Seismolen-Middelburg

Seismolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
De Hoop

De Hoop

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ellis

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 184714 | Toegevoegd op 27-2-2015 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding