Verken Oostkapelle te voet

Wandelroute 184711

Aangeboden door:

7262 152

Omschrijving

Treed in de voetsporen van de voormalige Middelburgse elite. Deze wandeling neemt je mee door De Manteling en Oranjezon, twee prachtige natuurgebieden aan de kust van Walcheren. Een route langs een oud landgoed, door bijzondere bossen en natuurlijk door de duinen. Zeker op een mooie dag is het verleidelijk om even pootje te baden aan wat reeds meerdere malen bekroond is als het schoonste strand van Nederland. De route start en eindigt aan de rand van het gezellige dorpje Oostkapelle. Je ziet hier onder meer d’Arke staan, een korenmolen uit 1858. Via het dorp loop je natuurgebied Oranjezon in. Het duingebied behoort tot de jonge duinen die tussen 1200 en 1700 gevormd werden. Het is een afwisselend gebied. Aan de zeereep groeit veel helmgras en duindoornstruweel. Meer landinwaarts zie je soorten als meidoorn, egelantier en bramen, maar ook loof- en dennenbomen. Tijdens je route kun je oog in oog komen te staan met reeën of damherten. In het najaar doen duizenden trekvogels zich hier tegoed aan een overvloed van bessen. Vanuit Oranjezon loop je De Manteling in, een natuurgebied dat tussen Domburg en Oostkapelle ligt. De Manteling is rijk aan oude buitenplaatsen van de voormalige Middelburgse elite. Van de zeventiende tot de negentiende eeuw brachten zij hier hun zomers door. En met reden: De Manteling is een prachtig afwisselend gebied. Je hoort er het vertrouwde geklaag van zeemeeuwen, maar ook het verfijnde lied van nachtegalen. Vrijwel nergens anders in Europa groeien loofbomen zó dicht aan de kust. Maar wel met een prijs: veel bomen zijn niet hoger dan een meter. Ze zijn gekortwiekt door de snijdende westenwind en het stuivende zout. Tegen het einde van je route kom je nog langs Landgoed Duinbeek waarvan de geschiedenis teruggaat tot minstens 1350. Het voormalige jachthuis werd in 1572 met de grond gelijk gemaakt door Geuzen. Pas aan het begin van de achttiende eeuw werd er weer een gebouw opgetrokken. Dit in classicistische stijl gebouwde monument wordt particulier bewoond, maar is vanaf de weg goed te zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Ambachtsstraat, 4356BW, Veere, Zeeland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Ambachtsstraat
4356BW Veere
Plan route naar startpunt

VVV Oostkapelle

Lantsheerstraat
4356AT Veere
0118 58 29 10
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van d'Arke

d'Arke

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Luitzen

op:

Arina

op:

"Heerlijk genieten"

 geplaatst op:

Van alles wat: Dorp, bos, duinen, strand en water. Weer was top, dat helpt natuurlijk wel!

Monique

op:

Anke

op:

"Mooie wandeling"

 geplaatst op:

Het gedeelte door het dorp is erg saai, maar het natuurgebied is erg mooi. Wel erg druk, veel toeristen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 184711 | Toegevoegd op 27-2-2015 | Laatst gewijzigd op 9-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding