Wandelend Texel verkennen

Wandelroute 183914

Aangeboden door:

5639 311

Omschrijving

Bezoek Texel, met haar rijke en diverse landschap. Polders, zandstranden, duinen, uitgestrekte graslanden, flinke stukken bos en tal van kwelders; Texel heeft het allemaal!

Het duingebied van Texel is een prachtig natuurgebied met duinen, bossen, heidevelden, kwelders en een uitgestrekte strandvlakte. De weidsheid van zee en strand, de prachtige bossen en het grote duinlandschap maken het Nationaal Park Duinen van Texel tot een prachtig gebied om te bezoeken. Het natuurgebied is 43 vierkante kilometer groot en vormt een zee van duinen zo ver je kunt kijken over de hele westkant van Texel.

 

Texel is door de rust een ruimte een paradijs voor vele diersoorten: de gewone zeehond en de grijze zeehond hebben het prima naar hun zin langs de kustlijn, in de duinen huppelen de konijnen hazen waar hermelijnen jacht op maken en als je geluk hebt, zie je in de zee een witsnuitdolfijn zwemmen. Het zal je niet verbazen dat Texel ook vele verschillende vogelsoorten aantrekt: de rotgans, toendrarietgans, lepelaar, bergeend, smient, kievit en bonte strandloper zijn slechts enkele van de gevederde dieren die hun heil op het eiland komen zoeken. Bij Bezoekerscentrum Nationaal Park Duinen van Texel kom je meer te weten over de natuur op Texel, maar je kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje.

 

Op Landgoed De BONTE belevenis staan twee sfeervolle boerderijen waarin oude ambachten worden beoefend. Hier kan je leren hoe de ambachtslieden in een zeepmakerij, een bierbrouwerij, een papierschepperij, een bakkerij, een kaarsenmakerij en een distilleerderij te werk gaan om hun producten te vervaardigen. Het is een leuke én leerzame afwisseling van je wandeling!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Ploeglanderweg, 1791NV, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Ploeglanderweg
1791NV Texel
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Park Duinen van Texel

Ruijslaan
1796MV Texel

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Bezoekerscentrum Nationaal Park Duinen van Texel

Bezoekerscentrum Nationaal Park Duinen van Texel

Museum
Geen foto van Landgoed De BONTE Belevenis

Landgoed De BONTE Belevenis

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

H.B.M., Anders

op:

Sylvia

op:

"Prachtig wandelen op Texel"

 geplaatst op:

Prima navigatie. Let alleen op dat de tweede helft deels over een mountainbike pad gaat (gevaarlijk). Tip: neem een powerbank mee. App trekt mobiel snel leeg.

"Soms was het niet duidelijk hoe je moest lopen. Verder mooie wandeling"

  op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 183914 | Toegevoegd op 13-2-2015 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding