Flinke wandeling op Ameland

Wandelroute 183912

Aangeboden door:

2138 22

Omschrijving

Wil je even aan de drukte van alledag ontsnappen, waarom dan niet op Ameland? Het Waddeneiland heeft alles om je even de dagelijkse sleur te doen vergeten. Zuivere zeelucht, weidse uitzichten en prachtige natuur. Het eiland heeft vier dorpjes met elk een gezellig karakter en knusse winkeltjes. Er zijn genoeg leuke activiteiten om te ondernemen, of je nu een boottochtje maakt, meegaat met een excursie of een museum bezoekt. En natuurlijk leent het eiland zich uitstekend voor deze wandeling, die we speciaal voor je hebben uitgezet.

Vanaf de parkeerplaats kun je de roodwit gestreepte vuurtoren Bornrif al zien staan. De vuurtoren werd in 1880 gebouwd, toen Koning Willem III daar opdracht voor gaf. De door Quirinus Harder ontworpen toren werd in 1881 geopend. In de toren zijn exposities van kunstenaars te zien en boven in de toren is een werkkamer ingericht zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt. Met een hoogte van 55 meter en 236 traptreden is het een flinke klim, maar zeker de moeite waard!

We nemen je ook mee naar Cultuur-Historisch Museum Sorgdrager. Hier zijn de cultuur, geschiedenis en gebruiken van Ameland bij elkaar gebracht. Met een podcatcher kun je luisteren naar de verhalen en achtergronden van bepaalde voorwerpen. Zo ben je vrij om zo lang of kort als je wilt bij de geëxposeerde voorwerpen stil te staan.

Dicht bij het museum in Hollum staat molen De Verwachting. Deze achtkante stellingmolen wordt als korenmolen gebruikt. Met 1991 als bouwjaar is deze molen nog piepjong. Het jaartal staat in de romp. Op de plek waar deze molen gebouwdis stond van 1840 tot 1949 een andere molen, en zo herstelt De Verwachting het oude aanzicht van een gemaal op deze plek. 

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Oranjeweg
9161CB Ameland
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Bornrif-Ameland

Vuurtoren Bornrif

Vuurtoren

Toren die werd gebouwd in de buurt van kliffen, of direct erop...

Meer informatie
Geen foto van Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Museum
Geen foto van Verwachting

Verwachting

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 183912 | Toegevoegd op 13-2-2015 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding