Door de groene omgeving van de Oirschotse Heide

Wandelroute 183451

Aangeboden door:

9034 158

Omschrijving

Naast de Oirschotse Heide, het bekende oefenterrein van Defensie, liggen enkele uitgestrekte natuurgebieden. Deze route neemt je mee over de Oostelbeerse Heide. Je loopt hier door bossen die vooral uit grove dennen bestaan. Je komt hier nauwelijks mensen tegen, zodat je echt het gevoel krijgt een dagje in de uitgestrekte natuur door te brengen. Aan de rand van de heide heb je prachtige vergezichten. Neem zeker een picknick mee om tijdens je lange wandeling af en toe de inwendige mens te versterken en van de stilte en het uitzicht te genieten. Ook wandel je over Landgoed ’s-Heerenvijvers dat aan de Oostelbeerse Heide grenst. Het landgoed is al in 1672 ontstaan. In 1937 is het gebied afgepaald, her en der zijn nog enkele verweerde grenspaaltjes en oude hekken te vinden. Je loopt hier door een droog naaldbos. Af en toe kom je langs een veldje of waterpartij. Aan de randen van het landgoed zie je akker- en graslanden liggen waar regelmatig een buizerd door de lucht scheert op zoek naar een prooi.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Bloemendaal
5688GP Oirschot
Plan route naar startpunt

TIP Oirschot

Sint Odulphusstraat
5688AL Oirschot
0499 55 05 99
Stuur een mail

best

Spoorstraat
5684AX Best

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum Brigade en Garde Prinses Irene

Museum Brigade en Garde Prinses Irene

Museum

Dit museum is gewijd aan het Garderegiment Fuseliers Prinses I...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"heide en zandgrond wandeling"

 geplaatst op:

Deze wandeling is vrij pittig. Je loopt grote stukken door mul zand. Veel paden worden gebruikt voor motorcross of motortochten. Voor contactlensdragers kan het opstuivend zand lastig zijn. Voor Brabants landschap wat weinig afwisseling en helaas maar 1 bankje tegengekomen op de route.

"ploeteren"

 geplaatst op:

We hebben de zuidelijke ronde van de route gelopen. Veel te veel ploeteren door het zand. De tanks hebben alles kapot gereden, zodat je zelfs niet in een 'berm' kon lopen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 183451 | Toegevoegd op 3-2-2015 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding