Stadswandeling Beersel

Wandelroute 183146

Aangeboden door:

1033 8

Omschrijving

Beersel is een leuk plaatsje, zo vind je er het slot van Beersel, een van de zeldzame voorbeelden van militaire architectuur uit de middeleeuwen van België. Dit moet je zeker even meepikken als je hier in de buurt bent, want zelfs vandaag de dag ziet het er nog steeds uit als een middeleeuwse vesting. De brede versterkte slotmuren en de drie overkapte burchttorens zijn echt een plaatje. Maar ook in Alsemberg valt veel te ontdekken en dit is waar je vandaag op pad gaat. In Alsemberg vind je bijvoorbeeld de Onze-Lieve-Vrouwekerk, een kerk die is gebouwd in laatgotische stijl met alle kenmerken van de Brabantse 14e-eeuwse architectuur. Er is een romaanse doopvont te zien uit de 12e-eeuw en een verguld devotiebeeld van Onze-Lieve-Vrouw, centraal in het koor. In het hart van het dorp ligt ook het Wilcharmuseum, waar je alles leert over de kunstenaar Wilchar. Hij werd geboren als Willem Pauwels en woonde van 1960 tot zijn dood in 2005 in Alsemberg. Vanwege verzetsactiviteiten in de Tweede Wereldoorlog werd Wilchar opgesloten in het concentratiekamp van Breendonk. Deze periode heeft voor altijd een stempel gedrukt op zijn leven; zijn kunst vormt dan ook een aanklacht tegen oorlog en onrecht. Je vindt er uitzonderlijke lithografieën over het concentratiekamp in Breendonk, politieke affiches en maatschappijkritische panelen. Je maakt een mooie ronde buiten het dorp om, over een leuk zandweggetje langs het bos. Vlak voor het einde van de route moeten bierliefhebbers even een uitstapje van de route maken, want je komt vlak achter het Bezoekerscentrum 'De Lambiek' langs gewandeld: hét startpunt voor het ontdekken van verschillende Lambiekbrouwerijen. Hier leer je alles over het artisanale brouwproces van lambiekbieren, een eeuwenoude traditie waarbij het bier spontaan gist en rijpt op houten vaten. Ook de toeristische dienst is hier ondergebracht, dus als je meer informatie zoekt over het Pajottenland en de Zennevallei ben je hier aan het goede adres. Er valt hier in de buurt nog veel meer moois te ontdekken!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pastoor J. Bolsstraat, 1652, Beersel, Vlaams-Brabant, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Beersel
Pastoor J. Bolsstraat
1652 Beersel
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum De Lambiek

Gemeenveldstraat 1
1652 Beersel

Begijnbosstraat
1653 Beersel

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 183146 | Toegevoegd op 26-1-2015 | Laatst gewijzigd op 24-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding