Heuvelwandeling in Rillaar

Wandelroute 183143

Aangeboden door:

3620 23

Omschrijving

Rillaar is een dorp in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en ligt vlakbij de stad Aarschot. Het dorp ligt langs de rivier de Demer, de beek de Motte stroomt er doorheen. De naam is afkomstig van Rietlaer: een plaats gelegen aan het riet. Niet zo gek, want de uitgestrekte velden langs de Demer zijn erg moerassig. Goede schoenen zijn een must dus vandaag! Rillaar is al vanaf de Tweede Wereldoorlog een levendig dorp, dat vroeger bekend stond als 'Petit Paris' vanwege het rijke uitgangsleven. Tegenwoordig is het dorp vermaard om de weidse vergezichten, waar je vandaag met deze heuvelwandeling volop van kunt genieten. Naast mooie uitzichten kom je vandaag nog meer leuks tegen op je pad, zoals de beschermde herenhoeve Speelhoven: de oudste hoeve van Aarschot. De slotgracht is hier nog gedeeltelijk intact gebleven, mooi om te zien! Het omringende landgoed is een mooi glooiend gebied met een bijzondere natuur, waar de heren van Speelhoven altijd goed voor hebben gezorgd. Heel iets anders is de krater, afkomstig van de inslag van een V1-bom. Verder kom je langs het wachtbekken dat Rillaar beschermd tegen overstromingen en de proeftuinen van de Katholieke Universiteit Leuven. Een heel afwisselende wandeling!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Nopstal, 3202, Aarschot, Vlaams-Brabant, België
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Aarschot
Nopstal
3202 Aarschot
Plan route naar startpunt

Herseltsesteenweg 1
3200 Aarschot

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Gemiste kansen"

 geplaatst op:

Zoals beloofd soms prachtige uitzichten. Alleen erg jammer dat we er steeds alleen maar langs liepen en nooit er doorheen. Leuke paadjes genoeg onderweg, maar die werden consequent gemeden ten faveure van provinciale wegen, een pad pal langs de snelweg en troosteloze woonwijken. Het fietscafé halverwege was dan weer een onverwacht hoogtepunt. Wat een leuke, gezellige mensen.

"Zeer slecht"

 geplaatst op:

Troosteloze omgeving. In ieder geval de eerste 3 km. Wij zijn omgedraaid

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 183143 | Toegevoegd op 26-1-2015 | Laatst gewijzigd op 3-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding