Een wandeling door Almere stad

Wandelroute 181781

Aangeboden door:

3987 18

Omschrijving

Deze jonge stad ontwikkelde zich in de tweede helft van de twintigste eeuw in rap tempo tot één van de grootste steden van het in 1918 drooggelegde Flevoland. Daarmee mag Almere zich tot één van de snelst groeiende van Nederland rekenen. Mensen die zich oorspronkelijk in Amsterdam zouden vestigen, maar waarvoor de stad geen ruimte meer had, kwamen terecht in Lelystad, of, vanaf 1975, in Almere. Van oorsprong had de stad meerdere kernen, maar door het aan elkaar groeien van de verschillende kernen is deze structuur verloren gegaan. Vanaf de jaren ’90 zijn er steeds meer exclusieve, opvallende woningen gebouwd, waardoor je in Almere je ogen uit zult kijken. Eén van de meest opvallende panden is dat van Kunstencentrum de Kunstlinie, dat in 2007 door Koningin Beatrix werd geopend, maar ook in de Regenboogbuurt zie je unieke staaltjes architectuur.

Wandelt door de drukke wijken van de stad, maar komt ook langs een meertje waar veel mensen hun ontspanning komen zoeken. Op en om het weerwater tref je een kabelskibaan, survivalterreinen, een duikschool, een uitkijktoren, een jachthaven en vier stranden. Je kunt er bij de picknickplaats genieten van alle gezelligheid die daarmee gepaard gaan.

Deze route wordt aangeboden door: Apollo Hotels

De hotels van Apollo Hotels & Resorts vormen het perfecte startpunt voor uw fiets- of wandelvakantie. De hotels zijn namelijk verspreid over heel Nederland, aan de kust, midden in de stad of dichtbij prachtige natuurgebieden zo als de Veluwe. Een aantal van onze hotels zijn in het bezit van het Fietsers Welkom! keurmerk en beschikken over extra faciliteiten die bijdragen aan een zorgeloos verblijf. Voor wandelaars en fietsers zijn er speciale arrangementen samengesteld.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Zwolleweg, 1324EL Almere, Flevoland, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Almere
Zwolleweg
1324EL Almere
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Zwolleweg
1324EM Almere

VVV Almere

De Diagonaal
1315XE Almere
036 548 50 41
Stuur een mail

almere centrum

Busplein
1315KT Almere

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

POI-Picknickplaatsen-shutterstock_123413617

Picknickplaats

Picknickplaats

Plek om te kunnen picknicken, in de vorm van een tafel met banken

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 181781 | Toegevoegd op 15-12-2014 | Laatst gewijzigd op 3-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding