Door de mooie stad Nijmegen

Wandelroute 181766

Aangeboden door:

5754 262

Omschrijving

Studentenstad Nijmegen is de oudste stad van het huidige Nederland en vierde in 2005 zijn 2000-jarige bestaan. Het is ook de grootste stad van de provincie Gelderland en daarmee de tiende stad van Nederland. Fervente wandelaars kennen Nijmegen wellicht van de Nijmeegse Vierdaagse, het wandelevenement waar duizenden wandelaars in vier dagen tijd vele tientallen kilometers door de omgeving lopen. Met een bruisend cultureel leven en vele historische panden is een bezoek aan Nijmegen een ware belevenis. Eén van die historische bouwwerken is de St. Annamolen. Oorspronkelijk stond de in 1819 gebouwde molen als poldermolen in Alphen aan de Maas. Later werd hij in Nijmegen op een belt geplaatst. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in 2002 draaide de molen 96 uur achter elkaar en vestigde daarmee een record. De molen wordt gebruikt als ambachtelijke broodbakkerij met meelhandel. De volgende bezienswaardigheid is M22: Mariënburgkapel. De kapel werd rond 1430 gebouwd. Destijds was het een onderdeel van een klooster. In de volgende eeuwen kende het gebouw verschillende bestemmingen. Het deed onder andere dienst als ziekenhuis, theater, katoenmolen, kledingwarenhuis, gevangenis en kunstgallerij. Toen in de 19e eeuw het klooster werd afgebroken, bleef de kapel staan. Anno 2014 is het een beeldbepalend gebouw aan het Mariënburgplein. De stad kent ook spannende geschiedenislessen. R7: Romeinse Legerplaats en R8: Romeinse commandopost zoomen in op de gebruiken van de Romeinen. Kijk op www.spannendegeschiedenis.nl voor meer historische plekken in Gelderland en de bijzondere verhalen en gebruiken die bij deze locaties horen. Hotel Restaurant Rozenhof ligt aan het begin en einde van de wandeltocht. Het ruime tuinterras ziet er na je wandeling wel érg uitnodigend uit. Neem er lekker plaats en bestel een verfrissend drankje of wat te eten. Als dat goed bevalt, kun je natuurlijk ook meer gebruik maken van de gastvrijheid en een kamer boeken in het mooie hotel. Je kunt dan gebruik maken van ons arrangement met route 181767. Zo kun je de volgende dag nog een tochtje door de omgeving van Nijmegen maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Restaurant Rozenhof (Nijmeegsebaan, 6564 CK, Heilig Landstichting, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Restaurant Rozenhof
Nijmeegsebaan
6564 CK Heilig Landstichting
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Rechterslaan
6564BD Groesbeek

Parkeerplaats centrum

Nijmeegsebaan
6564CL Groesbeek

nijmegen heyendaal

Heyendaalseweg
6525EE Nijmegen

VVV Nijmegen

van Schaeck Mathonsingel
6511NH Nijmegen
0900 112 23 44
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Restaurant Rozenhof

Hotel Restaurant Rozenhof

Hotel

Hotel Restaurant Rozenhof is gelegen in het prachtige heuvelac...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van St. Annamolen

St. Annamolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke"

  op:

Jan-Willem

geplaatst op:

H

anca

op:

Huub, Limburg

op:

Lisanne, Anders

op:

"Onvolledige..."

 geplaatst op:

Wel een aardige route maar de mooiste plekken in de oude binnenstad met name richting de Waal maken geen deel uit van deze route. Opvallend.

Ellen

op:

"Leuke route!!"

  op:

"geen aanrader"

 geplaatst op:

saai, Grootste gedeelte door buitenwijken, langs drukke wegen en universiteitsgebouwen. Behoudens de molen geen bezienswaardigheden gezien. Klein stukje binnenstad, is wel leuk om doorheen te lopen.

Flip , Anders

op:

"Mooie route"

 geplaatst op:

Landgoed Brakkesteyn, geweldig mooi, universiteit gedeelte is saai, maar niet te lang, genoten!

"Veel op drukke wegen gelopen en de bezienswaardigheden langs de route niet gezien"

  op:

mirjam, Noord-Brabant

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 181766 | Toegevoegd op 15-12-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding