De Goudriaanroute

Wandelroute 177836

Aangeboden door:

7972 240

Omschrijving

De Goudriaanroute is een rondwandeling door het eeuwenoude veenweidelandschap van Waterland-Oost. De Goudriaanroute brengt je langs droogmakerijen, meren, landwegen (‘gouwen’) en tot lange plassen uitgedijde veenstromen (‘dieën’) Via een weilandpad en een hoge zeedijk loop je weer terug naar je startpunt. Je komt langs het Kinselmeer en de Bloemendalergouw, een door boerderijen omzoomde landweg die vanaf de middeleeuwen als basis diende voor de ontginning van het veen. De naam van de route is te danken aan het Goudriaans kanaal. Door de aanleg van dit kanaal werd de onbruikbare verbinding naar Holysloot via de Muntergouw verholpen door een kanaaldijk. De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers. Op deze route zijn honden niet toegestaan.

Let op; tussen knooppunt 84 & 85 kan tijdens het broedseizoen (vanaf 15 maart t/m 1 juli) hier niet gelopen worden. Dit stukje is dan afgesloten. In dit gebied mag ook niet gewandeld worden met hond.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje echt Holland ten noorden van Amsterdam. Hier heb je op veel plekken nog het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een skyline gevuld met grazende koeien, molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen voor ruimte en rust. De natuur wordt afgewisseld door rustieke dorpjes met pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Uitdammerdijk, 1026CP, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Uitdammerdijk
1026CP Amsterdam
Plan route naar startpunt

Niet toegankelijk

Uitdammerdijk
1026CM Amsterdam

Hotel Café de Zwaan

Dorpsweg Ransdorp 70
1028 BR Amsterdam
+31 (0)204 90 44 81
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Niet doen deze tocht! Dijk is nog steeds afgesloten."

  op:

"Leuk maar afgesloten wegens werkzaamheden"

 geplaatst op:

Leuke route, maar de dijk is afgesloten (17-1-21) en dat gaat nog wel even duren. Tevens zeker 500 meter door zeer drassig terrein.

"Vooral asfalt helaas"

 geplaatst op:

Leuk hoor. Vooral voor fietsers bedoelt. Veel asfalt.

Doris, Anders

op:

"Zeer mooie route.."

 geplaatst op:

Zeer mooie route. Let op: Tijdens vogelbroedseizoen (15/3 - 1/7) is een deel vd route afgesloten. Er is een alternatieve route over dijkje

"Water en vergezichten onder de rook van Amsterdam"

 geplaatst op:

Mooie wandeling. Inderdaad broedseizoen, maar is makkelijk te omzeilen. Even een extra uitstapje gemaakt naar Holysloot. Waar ze een to go punt hebben voor een drankje, en after corona waar je leuk kunt zitten. Beginpunt klopt m.i. niet meer (eigen terrein), wij hebben even ervoor (vanaf Durgerdam gezien) bij een camping geparkeerd. Dijk was afgezet, dus daar konden we jammer genoeg niet op lopen.

"Mooie wandeling, wel veel lange rechte stukken. Ook door weiland en over dijk."

  op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177836 | Toegevoegd op 30-9-2014 | Laatst gewijzigd op 25-1-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding