Waterlingroute

Wandelroute 177834

Aangeboden door:

4092 109

Omschrijving

Water en natuur zijn de sterren van de show tijdens deze wandeling. Ga lekker op pad en maak kennis met dit rustige landschap rondom Oudendijk. Onderweg ontdek je verschillende plekken waar nog zichtbaar is hoe de mens hier eeuwenlang strijd heeft geleverd tegen de zee.

Langs de Beemsterringvaart
Het startpunt van deze route ligt net buiten Oudendijk. Vanuit hier wandel je over de dijk langs de Beemsterringvaart naar Beets en Schardam. Je kunt daarbij genieten van een prachtig uitzicht over de uitgestrekte polders. Hier komen allerlei soorten weidevogels en andere vogels voor die houden van het waterrijke landschap. Houd je ogen goed open en ontdek rietvogels zoals de kleine karekiet, de rietzanger, de rietgors en nog veel meer vogelsoorten. In Schardam vind je verschillende sluizen die al sinds het einde van de Middeleeuwen belangrijk zijn om de waterstand op peil te houden in deze omgeving. Vroeger waren dit houten sluizen, maar later werd dit vervangen met steen.

Oudendijk
Vanuit Schardam loop je een stukje langs het Markermeer. Vervolgens loop je weer terug naar Oudendijk. Dit dorp is ontstaan bij een oude dijk. Later werd die dijk verhoogd en verbeterd om het gebied beter te kunnen beschermen tegen het water.

Tijd om op pad te gaan
Deze gehele route neemt je me over dijken. Je hoeft dus niet te ploeteren door drassige polders. De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. Zo kun je gemakkelijk de route volgen. Alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje echt Holland ten noorden van Amsterdam. Hier heb je op veel plekken nog het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een skyline gevuld met grazende koeien, molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen voor ruimte en rust. De natuur wordt afgewisseld door rustieke dorpjes met pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Oudendijk | P les Deux Ponts (TOP Oudendijk, 1631 DB, Koggenland, Hollande-Septentrionale, Pays-Bas)
0.01 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Oudendijk | P les Deux Ponts
TOP Oudendijk
1631 DB Koggenland
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Dorpsweg
1631DB Koggenland

Parkeerplaats centrum

Het Hoog
1633GE Koggenland

VVV Oosthuizen / Kadoshop Ieniemienie

Raadhuisstraat
1474HH Zeevang
020 201 88 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Kerk Beets | Zeevang

Kerk Beets

Kerk

Deze kerk werd in de eerste helft van de 15e eeuw gebouwd. Het...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"geniale wandeling"

 geplaatst op:

mooi weer, weinig wind en dat is wel fijn gezien de open landschap. Heerlijk rustig, mooie omgeving. Hier kom je tot rust

HJ

op:

Martin, Gelderland

op:

Dafna, Anders

geplaatst op:

Startpunt klopt niet; moet zijn: oudendijk, les deux ponts Mooie route, laatste stukje wat drukker. Tijdens vogel broedseizoen mag je stuk bij IJsselmeer niet betreden.

"Waterlingroute"

 geplaatst op:

Ik dacht dat ik een wandelroute liep. Aanwijzingen waren slecht. Het advies om te parkeren aan het begin van de route klopte niet.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177834 | Toegevoegd op 30-9-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding