Kijk over de Kogenroute

Wandelroute 177833

Aangeboden door:

3287 29

Omschrijving

Het gebied rondom het Markermeer werd vroeger geteisterd door dijkdoorbraak na dijkdoorbraak. De sporen van dit verleden zie je hier en daar nog terug in dit gebied. Verder heb je vanaf de dijken een prachtig uitzicht over het water. Maak kennis met dit gebied met deze mooie route.

Vogels bij de Oosterkoog
De Kijk over de Kogenroute is een gemarkeerde rondwandeling over de dijken rond de Kleine Koog, de Groote Koog en de Rietkoog. Je ziet hier de sporen van verschillende dijkdoorbraken. Verder is de natte Oosterkoog een interessant natuurgebied waar zich ’s winters soms honderden wulpen verzamelen. Als het voorjaar zich aandient, zijn hier al snel de eerste grutto’s te zien. Grutto's zoeken met name dit soort terreinen op als ze terugkomen uit warmere streken in het zuiden. Let ook op de schelpenbanken op de lage kade. Strandgapers en kokkels spoelen hier nog steeds hier en daar aan, ook al zijn deze zoutwaterschelpen al kort na de afsluiting van de Zuiderzee (1932) uitgestorven. Verder kun je de driehoeksmossel vinden, die nu algemeen voorkomt in het Markermeer.

Bezoekerscentrum De Breek
Ben je onderweg toe aan een pauze? Ga dan lekker een kopje koffie drinken of een hapje eten bij Bezoekerscentrum De Breek. Er wordt bij dit bezoekerscentrum zoveel mogelijk gewerkt met heerlijke streekproducten.

Wandelen in het broedseizoen
Deze gehele wandeling kan worden afgelegd over grasdijken. Tevens ligt er vaak een verharde weg of fietspad om overheen te wandelen als je dat fijner vindt. In het broedseizoen dat loopt van 15 maart tot 15 juni zijn delen van de route afgesloten om de dieren niet te storen tijdens het broeden. Alternatieve gele routemarkeringen wijzen je dan de weg.

Meer weten over de achtergrond van deze streek voordat je deze route zelf gaat verkennen? Lees dan deze artikelen:
Of neem een kijkje op route.nl/laag-holland.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

In Laag Holland liggen de rustieke dorpjes van weleer. Al fietsende vind je de Nederlandse historie terug in de prachtige rechte polderlijnen en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Laag Holland is een nationaal landschap. De Stelling van Amsterdam en de Beemster zijn door Unesco op de Wereld erfgoed lijst geplaatst.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Oosthuizen / Kadoshop Ieniemienie
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Oosthuizen / Kadoshop Ieniemienie
Raadhuisstraat
1474HH Zeevang
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Raadhuisstraat
1474KA Zeevang

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes276.png

Bezoekerscentrum De Breek

Fietscafe

Dit gezellige bezoekerscentrum ligt tussen de weilanden van de...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177833 | Toegevoegd op 29-9-2014 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding