Laarzenpadroute

Wandelroute 177822

Aangeboden door:

9001 189

Omschrijving

Op deze route maak je kennis met de omgeving van Broek in Waterland. Je wandelt langs de Broekervaart en door het natuurreservaat het Varkensland. Dit gebied is een waar paradijs voor weidevogels. Je kunt hier onder andere de grutto, tureluur, goudplevier, rietgors en karekiet spotten.

Op naar Watergang
Je start je wandeling in de achtertuin van Amsterdam in het idyllische dorpje Broek in Waterland. Je herkent dit dorpje direct aan de pastelkleurige monumentale gebouwen. Deze oase van rust op steenworp afstand van de drukke stad is een mooie plek om je tocht te starten. Vanuit hier wandel je naar het buurtschap Het Schouw en het schilderachtige dorpje Watergang. Tussen Watergang en Broek in Waterland loop je vervolgens over een oud kerkepad. Vroeger werd dit pad op zondag gebruikt door inwoners van Watergang om naar Broek in Waterland te lopen om daar de mis in de kerk bij te wonen.

Schilderachtig Broek in Waterland
Je eindigt je tocht uiteindelijk weer in Broek in Waterland. In de Gouden Eeuw vestigden rijke kooplieden uit Amsterdam zich in dit dorp. Zij lieten hier prachtige huizen in bijzondere kleuren bouwen om mee te pronken. 

Praktische informatie
Deze route is in het broedseizoen van 15 maart tot 1 juli gedeeltelijk niet toegankelijk (tussen knooppunt 1 en knooppunt 75). Let daar dus even op voordat je voor niets naar deze omgeving gaat. Verder is het aan te raden om laarzen of andere modderbestendig schoeisel te dragen als het slecht weer is of is geweest. Dan kan het hier namelijk drassig worden.

Meer lezen over deze omgeving? Kijk dan hier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje echt Holland ten noorden van Amsterdam. Hier heb je op veel plekken nog het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een skyline gevuld met grazende koeien, molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen voor ruimte en rust. De natuur wordt afgewisseld door rustieke dorpjes met pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

77
77 (Kerkplein, 1151AH, Waterland, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

77
Jouw startpunt
Knooppunt 77
Kerkplein
1151AH Waterland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats | Nieuwland in Broek in Waterland

Nieuwland
1151 AZ Broek in Waterland

Broedgebied

Galggouw 32
1151EM Broek in Waterland

Oplaadpunt

Burgemeester Peereboomweg
1151EB Waterland

Bezoekerscentrum Ilperveld

Watergang

VVV-agentschap Monnickendam (gem. Waterland)

Zuideinde 6
1141VJ Monnickendam
0299 82 00 46
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Laarzen aan!"

 geplaatst op:

Erg drassig deze tijd, laarzen aan dus, tijdens broedseizoen verboden, stuk langs autoweg is wat jammer, wel erg mooi wijds uitzicht in de weilanden.

"Geweldig route, nu erg drassig."

 geplaatst op:

Noteer dat je hoer NIET met een hond mag lopen!!! Is jammer om daar na 5,5 km achter te komen!

"Er staat nergens dat het verboden voor honden is"

  op:

"Mooie weidse route maar laatste stuk naar Broek in Waterland klopt niet. We zijn teruggestuurd door man in witte jeep: volg de witte palen!"

  op:

"Uniek en rustig natuurschoon"

 geplaatst op:

Deze wandeling is hartstikke mooi. Je wandelt door weilanden langs sloten en door het riet. Je komt bijna niemand tegen. In het riet zag ik heel romantische plekken. Zeer schone lucht zo dicht bij Amsterdam. Pure gezondheid.

"Brug open"

 geplaatst op:  

In Watergang moet je een bruggetje over de weilanden weer in. Deze stond op moment van mijn wandeling open en op slot. Heb weer terug moeten keren. Blijkbaar is het broedseizoen 31 maart tot 1 juli

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177822 | Toegevoegd op 30-9-2014 | Laatst gewijzigd op 7-9-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding