Roemerroute

Wandelroute 177755

Aangeboden door:

5835 182

Omschrijving

Dit ommetje neemt je mee door een open begrazingsgebied, door een dicht bos en langs een plas en een strand. Je wandelt onder andere door het Roemersveld, waar landgeiten en Schotse Hooglanders de begroeiing kort en open houden. Verder wandel je door het Smaal, het grootste aaneengesloten bosgebied in Het Twiske.

De Stootersplas
Deze wandelroute is gemarkeerd met zwarte paaltjes met blauwe pijltjes. Zelfs zonder routebeschrijving is deze route dus makkelijk te volgen. Verder zijn honden toegestaan op deze route, mits ze zijn aangelijnd. Op het strand op deze route mogen geen honden komen. Het startpunt van deze route ligt aan de rand van de Stootersplas, een waterplas die ontstond door zandwinning voor de aanleg van de Coentunnelracé. Tegenwoordig is de plas en het omliggende recreatiegebied Het Twiske erg in trek bij watersporters, maar ook bij wandelaars. Je kunt er namelijk ultiem genieten van de mooie natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie stranden, een haven en moerasland.

Het Smaal
Aan de oostzijde van het Twiske wandel je door het Smaal. Dit gebied bestaat uit dichte bossen en donkere moerasachtige gebied. In de zomermaanden is dit een ideale plek als je op zoek bent naar verkoeling. Zelfs dan heeft de zon moeite om door het dichte bladerdek heen te komen.

Vanuit de auto op pad
Het start- en eindpunt van deze route ligt op een parkeerplaats. Hier kun je je auto neerzetten om vervolgens vanuit hier te voet de route te verkennen. Het is dus mogelijk om van heinde en verre met de auto te komen om dit mooie gebied te ontdekken.

Meer weten over de achtergrond van deze streek voordat je deze route zelf gaat verkennen? Neem een kijkje op route.nl/laag-holland.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje echt Holland ten noorden van Amsterdam. Hier heb je op veel plekken nog het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een skyline gevuld met grazende koeien, molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen voor ruimte en rust. De natuur wordt afgewisseld door rustieke dorpjes met pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (De Zuiderlaaik, 1511BX, Oostzaan, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
De Zuiderlaaik
1511BX Oostzaan
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Burgemeester Postweg
1121GL Landsmeer

Bezoekerscentrum Ilperveld

Watergang

zaandam kogerveld

Heijermansstraat
1508XJ Zaanstad

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marije

op:

"Best leuke route, maar veel in de blubber!"

 geplaatst op:

Doe schoeisel en kleding aan wat vies mag worden.

"Gevarieerd"

 geplaatst op:

Leuke wandeling waarbij je verschillende landschappen door komt.

"Roemerveld"

 geplaatst op:

Houd er rekening mee dat je via een slagboom het Twiske in gaat. Je moet dus betalen. Het bedroeg € 3.50. Wel een mooi gebied en goed bewegwijzerd.

"Roemerroute."

 geplaatst op:

Afwisselende wandeling. Bos en weide en water. Goed aangegeven. Grazende koeien. Schotse hooglanders. Ondanks koude wind loop je steeds redelijk beschut.

"Leuke wandelroute maar de parkeerplaats niet te vinden. We zijn dus vanaf een ander punt begonnen."

  op:

Saskia

op:

Dewi , Anders

op:

Daniel, Anders

op:

"Heel mooie, gevarieerde route"

 geplaatst op:

Hoewel ik wist van het bestaan van het Twiske, was ik hier nog nooit geweest. Ik vond het heel verrassend om zo'n mooi stuk natuur te zien in zulk verstedelijkt gebied. Door de afwisseling van bos en water was het een gevarieerde route. Het was moeilijk om de parkeerplek te vinden die het beginpunt vormt. Bij het intoetsen van de aangegeven postcode raakte Google maps helemaal van streek en werden wij alle kanten opgestuurd, omdat er meerdere parkeerplekken met dezelfde postcode zijn. Wij zijn uiteindelijk begonnen bij de parkeerplek bij het haventje. Dan zit je meteen op de route.

Dominic

op:

"Gevarieerde, korte route."

 geplaatst op:  

Er zijn heel veel parkeerterreintjes in Het Twiske. Een betere aanduiding van de bedoelde parkeerplek is wel aangewezen. Je moet op de parkeerplaats bij de haven zijn.

"Leuke korte route"

  op:

Dorine

op:

"Het was heel mooi langs het water, maar dat was maar een kort stukje"

  op:

"Mooie omgeving"

 geplaatst op:

Slecht aangegeven hetgeen frustrerend werkt en de aandacht van de mooie omgeving afleidt.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177755 | Toegevoegd op 29-9-2014 | Laatst gewijzigd op 14-1-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding