Vogelrijkpad

Wandelroute 177748

Aangeboden door:

5926 173

Omschrijving

Tienduizend jaar geleden, in de ijstijd, is dit gebied ontstaan. Rond het begin van de jaartelling liep hier een zijarm van de Rijn: het Oer-IJ. De Kil is een restant hiervan. Tijdens de IJzertijd, de Romeinse periode en de Middeleeuwen werd het gebied bewoond. Hiervan zijn in de ondergrond nog sporen te vinden. De route loopt over cultuurhistorische wegen en het boerenlandpad tussen Beverwijk, Heemskerk en Assendelft. Het gebied kenmerkt zich als open polderlandschap. Het is een waar vogelparadijs voor weidevogels. Hier broeden in het voorjaar vogels zoals de grutto en de tureluur. Daarom zijn honden niet toegestaan op het stuk boerenlandpad en is het pad helaas gesloten tussen maart en half juni. Je kunt dan de alternatieve route over de Hoogedijk nemen. De oevers van waterloop De Kil zijn ook een aantrekkelijk leefgebied voor kikkers, padden, salamanders en spitsmuizen. Tijdens de wandeling kom je onder andere langs Fort bij Veldhuis. Dit is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Hiervoor zijn voor de 1e Wereldoorlog, waarin Nederland neutraal bleef, 46 verdedigingswerken rondom Amsterdam gebouwd. In 1944 en 1945 is dit fort gebruikt door de Duitse bezetter. Hierna werd het een bewarings- en verblijfkamp voor politieke delinquenten. Tegenwoordig wordt het fort gebruikt door Stichting Aircraft Recovery Group 1940-1945 en herbergt het een kenniscentrum en museum met informatie over de luchtoorlog 1940-1945 en in het bijzonder over de mensen die zich daarvoor hebben ingezet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje echt Holland ten noorden van Amsterdam. Hier heb je op veel plekken nog het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een skyline gevuld met grazende koeien, molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen voor ruimte en rust. De natuur wordt afgewisseld door rustieke dorpjes met pittoreske straatjes vol monumentale panden en eeuwenoude pleinen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Genieweg, 1967PS, Heemskerk, North Holland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Genieweg
1967PS Heemskerk
Plan route naar startpunt

Treinstation Heemskerk

Euratomplein
1966 SP Heemskerk

Oplaadpunt

Tolweg
1962XW Heemskerk

Van den Berg Fietsverhuur

W.M. Dudokstraat 27D
1703 DA Heerhugowaard
+31 (0)6 25 40 57 81
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Het Koetshuijs

Landgoed Marquette
1968 JT Heemskerk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fort bij Veldhuis

Fort bij Veldhuis

Fort

Het Fort bij Veldhuis behoort tot de oudste betonnen forten va...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Loek, Anders

geplaatst op:

Irritante navigatie, zei steeds keer om terwijl we goed liepen. In broedseizoen kan je deze route niet doen, handig om te vermeldn

Rob

op:

"Leuke open weidse route"

 geplaatst op:

De route loopt echt niet dood , je wordt mooi verwezen middels de blauwe pijlen en ook gaat hij door weilanden en over verhoogde zand wallen. Wanneer je denkt ik loop een boerenerf op gaat de weg daar vlak voor over het weiland.

Evelyn

geplaatst op:

Deze route is onjuist, halverwege is het doodlopend. Graag n update dus!!

Peter

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177748 | Toegevoegd op 29-9-2014 | Laatst gewijzigd op 30-11-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding