Klaas Hoorn- en Kijfpolderroute

Wandelroute 177743

Aangeboden door:

3018 56

Omschrijving

Aan de rand van Akersloot vind je een mooi natuurgebied op de Klaas Hoorn- en Kijfpolder. Verken dit gebied met deze route en wandel langs de oever van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Onderweg kun je genieten van een typisch Hollands landschap met vee dat in de wei staat te grazen.

Natuurpracht bewonderen
Het startpunt van deze route ligt op een parkeerplaats aan de rand van Akersloot. Vanuit hier wandel je langs een jachthaven naar de rand van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Dit meer wordt veel gebruikt voor watersporters, dus er valt genoeg te zien hier. Verder kun je onderweg allerlei bijzondere planten en vogels spotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zeldzame plantje zonnedauw of van weidevogels zoals de grutto, tureluur en kieviet? Verder vind je hier ook veel riet- en watervogels zoals smienten en blauwborstjes. Vogelliefhebbers kunnen hier kortom hun hart ophalen.

Neem een kijkje in Akersloot

Het laatste gedeelte neemt je langs de rand van Akersloot mee terug naar het beginpunt van de route. Dit plaatsje staat bekend als een watersportdorp met haar ligging aan het water, maar in het centrum kun je ook cultuur snuiven. Kijk bijvoorbeeld eens bij het museumgemaal uit 1879 of bij de korenmolen de Oude Knegt waar nog meel wordt gemalen.

Praktische informatie
Door de aanwezigheid van allerlei vogels en padden in deze omgeving is het pad niet altijd toegankelijk. Van 1 november tot 15 juni is het pad afgesloten voor het overwinterings- en broedseizoen. Verder zijn honden niet toegestaan op deze route met uitzondering van het natuurterrein. Alleen het wandelpad is gemarkeerd met vierkante paaltjes met rood-witte strepen eromheen.

Wil je meer weten over Laag Holland? Neem dan hier een kijkje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

In Laag Holland liggen de rustieke dorpjes van weleer. Al fietsende vind je de Nederlandse historie terug in de prachtige rechte polderlijnen en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Laag Holland is een nationaal landschap. De Stelling van Amsterdam en de Beemster zijn door Unesco op de Wereld erfgoed lijst geplaatst.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Klaas Hoornlaan, 1921CV, Castricum, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Klaas Hoornlaan
1921CV Castricum
Plan route naar startpunt

heiloo

Stationsplein
1851LN Heiloo

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Soof, Ed en Bart op pad"

 geplaatst op:

Anders dan een rechttoe rechtaan pad. Veel dieren gezien

"Korte route langs het water"

 geplaatst op:

Deel van de route (tussen knp 97 en 96) is niet toegankelijk en afgesloten vanaf 1 november tot 15 juni

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177743 | Toegevoegd op 29-9-2014 | Laatst gewijzigd op 5-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding