Een dagje door het Texelse land

Wandelroute 177709

Aangeboden door:

3257 75

Omschrijving

Deze wandeling voert langs het Texelse duin, langs een stukje Waddenstrand en door het Texelse weidelandschap met zijn karakteristieke wit-groene stolpboerderijen en vele tuinwallen. De tuinwallen werden in de loop van de zeventiende eeuw aangelegd door graszoden op elkaar te stapelen, zodat de percelen van schapenweides van elkaar geschieden werden. Tot die periode liepen de kudde van verschillende eigenaren gewoon door elkaar. Tijdens je wandeling zie je ook enkele typische schapenboeten, ofwel schaapsschuurtjes. Het zijn rietgedekte houten schuurtjes waarvan de schuine kant naar de overheersende westenwind staat. Anders dan de naam doet vermoeden werden ze gebruikt voor de opslag van gereedschap en voer. Behalve schapen zie je in de graslanden ook weidevogels, zoals patrijzen. De wandeling neemt je mee langs de voet van de Hoge Berg, de keileemheuvel die met zijn vijftien meter het hoogste punt vormt van het eiland. Als je zin hebt, kun je de heuvel oplopen en genieten van een weids uitzicht over Texel en het water. Een heerlijk moment ook voor een picknickje. Uiteraard neemt de route je ook mee door het charmante dorpje Den Hoorn, waarvan het markante vijftiende-eeuwse kerkje het boegbeeld is.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Rommelpot, 1797AL, Texel, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Rommelpot
1797AL Texel
Plan route naar startpunt

VVV Texel

Emmalaan
1791DK Texel
0222 31 47 41
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177709 | Toegevoegd op 29-9-2014 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding