Meijendel, inspirerend landschap

Wandelroute 177024

Aangeboden door:

12233 226

Omschrijving

Deze route neemt je mee door Meijendel, een uitgestrekt natuurgebied ten noorden van Scheveningen. Je loopt voornamelijk door het bos in de duinvallei. Hier groeien vele meidoorns en andere door de mens geplante loofbomen. Ook zie je tijdens het wandelen nog overblijfselen van de voormalige landbouwontginning, zoals Boerderij Meijendel en diverse zandwallen en greppels die met elzen beplant zijn. Her en der loop je over kleine percelen met dennenbomen. Meijendel is een ideaal wandelgebied, je komt in dit beschutte en stille gebied helemaal tot rust. De hectische Randstad lijkt hier aan de andere kant van de wereld te liggen. Ook dieren vertoeven graag in Meijendel. In dit natuurgebied broeden ongeveer 100 vogelsoorten en er leven konijnen, reeën, vossen en wezels. In enkele overgebleven bunkers uit de Tweede Wereldoorlog houden vleermuizen hun winterslaap. Een klein deel van de route loop je door een open duinlandschap met struweel. Op de achtergrond hoor je de branding van de Noordzee. Meijendel is een inspirerend landschap. Niet voor niets heeft Vincent van Gogh hier een jaartje gewoond.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Meijendelseweg, 2243GN, Wassenaar, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Meijendelseweg
2243GN Wassenaar
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Meijendel

Meijendel
Wassenaar

Julianahof

Brederode 56
2261HH Leidschendam
070 - 320 05 35
Stuur een mail

den haag mariahoeve

AEGONplein
2591TV Den Haag

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Door mooi natuurgebied"

 geplaatst op:

De parkeerplaats aan het einde van de Meijdelseweg (dus rotonde recht oversteken). Aan het begin van de parkeerplaats staat een paal met daarop de knooppunten. Neem eens bij de start (94) de route naar rechts (naar knooppunt 16). Door naar 15 en daar linksaf naar 17. Langs deze route ligt tevens het Vogelbos waar nog een extra ommetje gemaakt kan worden. Deze komt later weer op de route naar knooppunt 17 uit. Van knooppunt 17 door naar knooppunt 95 en daar de aanwijzing volgen naar 94. Deze route is uitdagender dan de opgegeven route. Deze loopt voor de helft over zandpaden met daarin redelijke hoogteverschillen. Totale afstand bijna 7 km (zonder vogelbos, met vogelbos 8,3 km ) . In dit geval kom je niet langs het pannenkoekenhuis Meijendel. Dat kan wel, maar dan na 15 de verharde weg blijven volgen en daarna rechtdoor oversteken richting knooppunt 17.

Nathalie

op:

Hans

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177024 | Toegevoegd op 23-9-2014 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding