De dichte Drentse bossen

Wandelroute 177020

Aangeboden door:

21791 314

Omschrijving

Deze wandeltocht neemt je mee door Nationaal Park Drents-Friese Wold, een natuurgebied dat onder meer bestaat uit grote bossen, heide en stuifzanden. Op de Veluwe na is dit het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. De route loopt midden door het nationale park. En dat merk je: het kan hier doodstil zijn. Je wandelt langs een deel van De Hoekenbrink, een laag gebied waar droge en natte heide elkaar afwisselen. In de vochtige delen wuift het veenpluis bij het minste zuchtje wind, in augustus verandert de bloeiende heide het gebied in een paarse zee. Symbool voor het Drents-Friese Wold staat de zwarte specht. Als je hem te slim af bent, zie je deze eigenwijze vogel op een stam hangen. Je passeert ook een aantal vennen. Al die verschillende landschappen leveren je een heerlijk afwisselend route op met steeds weer andere doorkijkjes.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Bosweg, 8439SN, Westerveld, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Bosweg
8439SN Westerveld
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

POI-Picknickplaatsen-shutterstock_123413617

Picknickplaats

Picknickplaats

Plek om te kunnen picknicken, in de vorm van een tafel met banken

Meer informatie
POI-Picknickplaatsen-shutterstock_123413617

Picknickplaats

Picknickplaats

Plek om te kunnen picknicken, in de vorm van een tafel met banken

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route"

 geplaatst op:

Navigatie af en toe niet helemaal juist. Verder heerlijk rustig

"Erg mooi"

  op:

Johan, Anders

op:

"Huifkarpad"

 geplaatst op:

Groot gedeelte gaat over een huifkarpad, los zand en saai.

"Prachtig! Bijna geen route op fietspad. Ondanks pinksterweekend weinig mensen op route. Lange stuk is volgens ons alles behalve saai: gevarieerde flora en fauna. Heerlijke stilte zelf bij pittig windje in toppen van bomen."

  op:

"Paardendokter"

 geplaatst op:

In het begin wel mooi maar later saaie lange stukken vooral bedoeld voor paarden Niet voor herhaling vatbaar

Zinetta

op:

Anton, Anders

op:

"Gesproken instructies meermaals fout"

 geplaatst op:

Instructie bleek 4 maal "rechts" en 'links" door elkaar te halen en 1 keer werd op een kruising geen instructie gegeven. " Dus" als je puur op de gesproken tekst loopt, dan wordt je "het bos ingestuurd". Ook het startpunt is onduidelijk. Als je pech hebt, stuurt je navigatiesysteem ( in ons geval Garmin) je niet naar de "juiste" Bosweg in Westerveld, want deze wegnaam is niet uniek in deze gemeente. Ook aanrijden op de postcode is niet "foutloos". Na ingave van de postcode, wordt om een huisnummer gevraagd en dat is onbekend, dus dat wordt gokken. Laten er nu ook meer dan 1 parkeerplaatsen zijn in dit gebied, c.q. tussen de verschillende huisnummers. Ook weer gokken. Eerste keer dat we deze wandeling liepen, ging het ook helemaal fout. Voor ons geen ramp, maar als je met een paar (vermoeide) kinderen op stap bent waarschijnlijk een stuk minder leuk. Dus let op !!

"Mooie wandeling"

 geplaatst op:

Een mooie wandeling, ook helemaal voor honden toegankelijk. Wel jammer dat de laatste kilometers een heel recht stuk is. Had op dat laatste stuk wel wat meer afwisseling in mogen zitten. Ook goed oppassen wanneer je met de gesproken route loopt. Op een gegeven moment stuurt de stem je naar links, terwijl het op de kaart rechts is, altijd de kaart erbij houden dus, die klopt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177020 | Toegevoegd op 23-9-2014 | Laatst gewijzigd op 4-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding