Struinen door een roerige grensstreek

Wandelroute 177019

Aangeboden door:

22660 269

Omschrijving

In de buurt van het dorpje Reusel kun je heerlijk wandelen door het beboste grensgebied tussen Noord-Brabant en België. Je begint de wandeling op de Kroonvense Heide. Vanuit daar wandel je door dennenbossen, maar ook langs gras- en akkerlanden. Vroeger lag hier een heidegebied dat deels is ontgonnen. Her en der loop je door onontgonnen heidevelden en langs vennen zoals het Kroonven en het Neerven.


De Groote Cirkel
Een paar kilometer voorbij het Kroonven steek je de Nederlands-Belgische grens over. Je loopt een stukje door het Reuzelsbos en vervolgens loop je een tijdje letterlijk over de grens. Terug in Nederland wandel je over de Peelse Heide, een ontginningsgebied vol grove dennen. Ook kom je langs de Groote Cirkel, een cirkelvormige weg. Deze weg vormde tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijk oriëntatiepunt voor piloten, omdat de weg zo goed is te zien vanuit de lucht.


Uitpuffen bij de Natuurpoort
Je eindigt je wandeling bij Natuurpoort de Brandtoren. Neem hier lekker plaats bij Taverne D’n Ouwe Brandtoren om bij te komen van je tocht met een hapje eten of iets te drinken. Dit café is gevestigd in een oud huisje waar vroeger een voorman van de gemeente woonde. Vroeger stond er een brandtoren naast het huisje, maar daar is niets meer van over.


De Kroonvense Heide
Voor de 20e eeuw was de Kroonvense Heide nog een echt heidegebied. Tegenwoordig zie je daar nog maar weinig van terug, omdat een deel van het gebied werd omgezet tot landbouwgrond en het andere deel van de heide werd beplant met dennenbomen. Dit gebied bestaat uit drie vennen die met elkaar verbonden zijn. Het water is bezaaid met waterlelies, zonnedauw en andere bijzondere begroeiing. In het zuiden gaat de heide over in het natuurgebied De Kempen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort De Brandtoren
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort De Brandtoren
Burgemeester Willekenslaan
5541 NA Reusel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Postelsedijk
5531NG Bladel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes087.png

Natuurpoort De Brandtoren

Natuurpoort

De Brabantse Natuurpoorten zijn ideale startpunten voor een fi...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes087.png

Taverne D'n Ouwe Brandtoren

Fietscafe

Deze taverne is gevestigd in een oude ‘vurwerkerswoning’. Het ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Paul

op:

Juultje

op:

"Fijne winterwandeling"

 geplaatst op:

Lekker struinen door een onverwacht rustig bos- en vennengebied. Met een fijn café aan het begin en aan het einde natuurlijk.

"Héérlijke herfstwandeling."

 geplaatst op:

Ondanks het miezerige weer lekker gelopen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 177019 | Toegevoegd op 23-9-2014 | Laatst gewijzigd op 11-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding