Wandelen langs de voet van de Utrechtse Heuvelrug

Wandelroute 172439

Aangeboden door:

19113 255

Omschrijving

Deze wandeling neemt je mee door het groene buitengebied tussen Maarn en Woudenberg. Hier lopen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei in elkaar over. Ideaal dus voor een afwisselende wandeling.

Woudenbergse Grift
Het eerste deel van de route loop je door het landelijke gebied ten westen van Woudenberg. Je ziet hier karakteristieke boerderijen, weilanden, oude sloten en knotbomen. Vanaf de dijk langs de Woudenbergse Grift is goed te zien hoe het landschap hier tijdens de ontginning in regelmatige rechte kavels verdeeld is. De percelen werden gemarkeerd door er elzen en wilgen aan te planten, bomen die ieder jaar geknot worden. Het levert mooie plaatjes op, zeker met de Utrechtse Heuvelrug aan de horizon.

De Koeheuvels
Net boven Maarn loop je De Koeheuvels in. Tot de twintigste eeuw was Maarn omgeven door een uitgestrekt heidegebied. Van dit eeuwenoude landschap is alleen De Koeheuvels overgebleven. Een heerlijk rustig plekje waar je even terug in de tijd stapt. Verderop wandel je door de bossen die aan de rand van Landgoed Henschoten liggen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Slappedel, 3953MS, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Utrechtse Heuvelrug
Slappedel
3953MS Utrechtse Heuvelrug
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

De Plantage
3931DZ Woudenberg

VVV Woudenberg / Cultuurhuis

Schans
3931 EH Woudenberg
033 286 37 88
Stuur een mail

Tuinhuis

Kersentuin
3931SR Woudenberg
033 - 286 61 93
Stuur een mail

Treinstation Maarn

Tuindorpweg 57A
3951BE Maarn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Wel aardig..."

 geplaatst op:  

Voor de helft over en of langs verharde wegen waar ook auto's langs sjeeezen. Vaak wel mooie landschappelijke vergezichten. Aanrader om dicht langs en over het Henschotermeer te lopen. Dan krijgt deze wandeling net wat meer natuur mee. Toevoeging : deze route voor een tweede keer gelopen en er nog een eigen twist aan gegeven. Tip: Ga in Maarn na de Boslaan niet rechtdoor, maar rechtsaf richting de heide en loop er zo links om heen, dan kom je weer op de route. Zo ontwijk je de drukke Amersfoortse weg en loop je rustiger en in de natuur.

"Jammer"

 geplaatst op:

Het eerste gedeelte is nog wel mooi, verder veel villa's en woonwijken gezien, de bossen die heel dicht bij zijn worden vermeden dat is erg jammer

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 172439 | Toegevoegd op 9-9-2014 | Laatst gewijzigd op 21-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding