Wandelen rondom Soest: altijd mooi, altijd anders

Wandelroute 171278

Aangeboden door:

27455 653

Omschrijving

Ten zuiden van Soest vind je een groen bosgebied dat zich goed leent voor een wandeling. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de rust rondom Soestduinen. Door de seizoenen heen verandert de natuur hier telkens, waardoor je iedere keer weer verrast wordt door nieuwe natuurpracht. Het startpunt van deze route ligt bij het station van Soest. Vanuit hier loop je naar het bos van Laag Hees. Rond 1600 werd er turf afgegraven in dit gebied. Later zijn er veel beuken, eiken en grove dennen aangeplant waardoor het huidige bos ontstond. Even verderop loop je over landgoed de Paltz. Kijk hier goed om je heen om dassen en reeën te spotten. Het oudste gedeelte van dit landgoed bestaat uit een landschappelijk aangelegd parkbos. Op dit landgoed vind je een enigszins vervallen landhuis waarin de galerie van Herman van Veen gevestigd is. Hier kun je zijn indrukwekkende schilderijen bewonderen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

soest zuid (Eikenlaan, 3768CV, Soest, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
soest zuid
Eikenlaan
3768CV Soest
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Koningsweg
3765GK Soest

Oplaadpunt

Soesterbergsestraat
3768EL Soest

VVV Soest

van Weedestraat 131
3761 CD Soest
+31 (0)35 740 00 74
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

David_Booster_PALTZ-6-klein

Landgoed De Paltz

Landgoed

Landgoed De Paltz is een prachtig landgoed dat in 1876 werd o...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"afwisselend parcours"

 geplaatst op:

de gesproken navigatie is slecht, geef eerste aanduiding 6,8 km terwijl je na de start op een bepaalde moment rechtsaf moet ,dit wordt niet gemeld wel opeens dat je niet meer de route bent. ook veel op asfalt terwijl er veel andere mooie bospaden zijn.

"Leuk stukje lopen"

 geplaatst op:

Ik vond de route niet slecht, maar ik vind het jammer dat je heel veel op het fietspad loopt en langs verharden wegen. Denk dat als je het wat veranderd dat je ook op onverhard wegen kan lopen. waar door de route mooier wordt.

H.B.M., Anders

op:

Jacky

op:

Maartje, Anders

op:

Alice, Anders

op:

"Mooie gevarieerde wandeling"

  op:

"Veel verharde paden."

 geplaatst op:

Veel over verharde (fiets)paden. Saaie route, terwijl het gebied zo mooi is. Een gemiste kans.

"Co"

 geplaatst op:

Matige route in een mooi gebied had veel mooier gekunt met minder fietspaden

"Mooie route"

 geplaatst op:

Wij hebben de auto geparkeerd bij de P+R in Soest Zuid op de Eikenlaan. Je loopt zo op het startpunt af. Door het dikke pak sneeuw zagen we de paden niet, maar alsnog een super fijne route. Kan me alleen maar voorstellen dat het zonder sneeuw ook een hele mooie route is :)

Bill

op:

Menno

op:

"saai"

 geplaatst op:

veel saaie lange stukken

"Fijne wandeling"

 geplaatst op:

Vaak kan je een ruiterpad kiezen zodat je niet op het fietspad hoeft

"Mooie wandeling"

 geplaatst op:

Mooie wandeling, wel een heel stuk langs een vrij druk fietspad, en soms langs wegen maar je kan eenvoudig op de kaart een bospad uitzoeken om dat te vermijden.

"leuke wandelroute"

 geplaatst op:

Leuke route door het bos, met een goede mix van wandelen over asfalt, beton en zandpaden. De gesproken navigatie is af en toe behoorlijk vervelend door 5x hetzelfde te herhalen.

Jeroen

op:

"Mooi soest"

 geplaatst op:

Goede wandeling door Soest en duinen. Geweldige navigatie mbt app.

Kees

op:

Patrick, Anders

op:

Marjolein, Anders

op:

"Mooi Soestduinen"

 geplaatst op:  

Het duurt een poos voordat je Soest uit bent. Bijna 20 minuten lopen door een saaie woonwijk. Daarna mooie stukken door het bos. Echter ook vaak over verharde paden, waar ook auto's rijden. Hoeveel bomen er links en rechts ook staan, dat loopt niet prettig en voelt dan ook niet als bos. Na de horeca (het Hoogt), een stukje langs de provinciale weg en dan weer een saai gedeelte 'recht toe recht aan' door het bos. Is een verhard pad, waar geen auto's komen, rustig gebied. Veel spechten gehoord. Daarna kom je in Soestduinen en dan is het echt heel erg genieten van de fantastische omgeving.

Ashmita, Anders

op:

"Best mooi maar veel lange saaie stukken"

  op:

"Te veel rechte wegen"

 geplaatst op:

Valt een beetje tegen, te veel lange rechte wegen en lange stukken wandelen langs fietspaden. De NS route in dit gebied is veel mooier

Anne

op:

Martijn

op:

"Nog moeilijk te begrijpen"

  op:

Harry

op:

Eddy

op:

"Prachtige omgeving"

 geplaatst op:

Eerste 400 meter ietwat onduidelijk, maar nadat je de bewoonde wereld uit loopt ben je alleen in de natuur. Heerlijke omgeving met duinen, herten en mooie paden.

"mooie omgeving, vele straatnaamborden niet aanwezig."

 geplaatst op:

Wandeltocht werd daardoor een speurtocht. Vanaf Monnikenboschweg tot en met Van Beuningenlaan geen straatnaamborden aanwezig. Vanaf Bosstraat sluiten de volgende straatnamen niet op elkaar aan en komen niet overeen met de routekaart. Gelukkig staat er bij het station een stadsplattegrond zodat we een aangepaste route konden noteren om op ons startpunt "de bergjes " terug te komen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 171278 | Toegevoegd op 11-9-2014 | Laatst gewijzigd op 4-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding