Verloren erfgoed route

Wandelroute 1599067

Aangeboden door: Coert

330 1

Omschrijving

Deze route start bij het authentieke station Loppersum en eindigt op het station Uithuizermeeden.* Je wandelt langs een gaslocatie, vernieuwde panden, rijksmonumenten, monumentale kerken, wisselwoningen, verloren erfgoed en uiteraard het prachtige Groninger land. 

*Let op: vanuit Uithuizermeeden kun je niet rechtstreeks met de trein naar Loppersum

Deze route is samengesteld door de vereniging Groninger Bodem Beweging (GBB). 

Wij representeren meer dan 4.000 huishoudens in het aardbevingsgebied en daarbuiten. Al meer dan tien jaar zetten we ons in voor gasgedupeerde Groningers. Dit doet wij door het voeren juridische procedures, het overleggen met (lokale) overheid, het organiseren van acties, het lobbyen bij politici en door het algemeen bekendmaken van de problemen in de media en daarbuiten. We hopen dat je van ons mooie en geliefde Groningen zult genieten, maar dat je ook meer inzicht krijgt in onze situatie. Veel plezier gewenst!
?

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

9919AB, Loppersum, Groningen, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Loppersum
9919AB Loppersum
Plan route naar startpunt

loppersum

Stationslaan
9919AB Loppersum

VVV Loppersum

Molenweg
9919AE Loppersum
0596 57 31 53
Stuur een mail

Parkeerplaats

Tolweg
9914PH Loppersum

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Leeuw

De Leeuw

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Interessant inkijkje in het aardbevingsgebied met karakteristieke, mooie Groningse plaat(s)jes."

 geplaatst op:

De route gaat voor een groot deel over asfaltwegen en de afstanden tussen de bezienswaardigheden is soms groot. Goed om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld de hond mee laat lopen.

"Erg saaie route."

 geplaatst op:

Alles omstandigheden waren goed. Mooi weer en niet te veel wind. In Loppersum begon het leuk met een leuk groen fietspad achter de huizen langs en vervolgens door het mooie open veld naar het volgende dorpje. Nog een mooi pad door de velden met erg weinig schaduw, naarder volgende dorpje. In. Middels ongeveer 6 km gelopen. Vanaf daar hebben we vervolgens alleen maar over asfaltwegen gelopen waar 60km per uur gereden mocht worden. (maar omdat er maar sporadisch een auto is, rijden die harder..) helaas geen voet of fiets pad er naast. Zo is het bijna de hele verdere weg geweest. Kilometers rechte wegen door de velden over het asfalt. Ik werd er helemaal chagrijnig van. Wandelen doe je om op plekken te komen waar geen auto’s en fietsen kunnen komen. Een extra beleving die je anders niet krijgt. Bij deze wandeling was ik er teleurgesteld daar in. Ook vindt ik het jammer omdat ik Groningen een warm hard toe draag en dit is helemaal geen goede reclame.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1599067 | Toegevoegd op 8-7-2020 | Laatst gewijzigd op 8-7-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding