Rondje Wassenaarse Slag vanuit Katwijk

Wandelroute 1523225

Aangeboden door:

2248 112

Omschrijving

Dee wandeling gaat van start met een kop koffie bij Hudson Katwijk. Je volgt allereerst de boulevard naar het zuiden – wat een plek! Hiervandaan wandel je naar de Wassenaarse Slag door Berkheide, een natuurgebied dat bestaat uit kleine valleien en paraboolduinen. Op sommige plekken groeien bosjes en struweel. Opvallend zijn de vele duinroosjes die in het voorjaar tot bloei komen. En de voormalige landbouwakkertjes waar duinpiepers werden geteeld. Je komt hier ook heel wat resten tegen uit de Tweede Wereldoorlog. Niet verwonderlijk, de Atlantikwall liep door dit gebied. Sommige oude bunkers dienen nu als overwinterplaats voor vleermuizen. Katwijk herbergt een schat aan monumenten en attracties, zoals oude kerken, het Spinozahuis en natuurlijk het duinlandschap. Ook wandel je door het bosrijke duingebied de Pan van Persijn.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hudson Katwijk (Boulevard, 2225 AC, Katwijk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hudson Katwijk
Boulevard
2225 AC Katwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Boulevard
2225HC Katwijk

VVV Katwijk bij B&B aan Zee

Burgersdijkstraat
2225AT Katwijk
071 303 07 07
Stuur een mail

Oplaadpunt

Tramstraat
2225CG Katwijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hudson Bar & Kitchen Katwijk

Hudson Katwijk

Restaurant

Hudson Katwijk is de nieuwste parel van de restaurantketen. Ge...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Route klopt niet"

 geplaatst op:

hekken en gedeelte betaald

"Na paar km prikkeldraadversperringen, geen alternatief."

  op:

Patricia

geplaatst op:

Mooie route allen bij punt 56 naar 32 kan men de eerste afslag niet naar links. Is natuurterrein geworden en dus gesloten voor wandelaars. Houd hier rekening mee.

"Fantastisch mooi, maar niet avontuurlijk genoeg"

 geplaatst op:

Wij hebben uit voorzorg op het parkeerterrein van 't Panbos geparkeerd (omdat we hadden gelezen dat het niet mogelijk was om van knooppunt 56 naar 32 te lopen). Wij wilden voor de zekerheid via de Katwijkseweg naar de Wassenaarseslag lopen. Dan zouden we dat 'probleem' alvast hebben omzeild. Op zich een prima plan, maar helaas was de eerste 5 km van de route alleen maar asfalt. Daarna ga je wat meer 'binnendoor'. Tussen knooppunt 25 en 63 is er wegens werkzaamheden een stuk afgesloten, maar daar kun je makkelijk parallel aan lopen en dan even verderop de route weer oppakken. Wij hebben het stukje bij (het drukke) Katwijk vermeden. Ondanks dat het een fantastisch mooi natuurgebied (in aanleg) is, met voor iedereen goed toegankelijke paden, miste voor ons een beetje het 'avontuur in de wildernis'. Het gebied bij Meijendel is dan wat ruiger en afwisselender!

"Prachtige, afwisselende tocht."

 geplaatst op:  

We zijn begonnen bij de Cantineweg (en hebben het stukje door Katwijk overgeslagen). Voor nr 24 de binnenbocht via het natuurgebied. Tussen nr 32 en 56 het pad kwijtgeraakt. Nummering ontbreekt. Over een dicht hekje en langs een hoog hek weer in het duingebied aangekomen. Avontuur bestaat nog....

Aart

op:

"Route klopt niet"

 geplaatst op:

Prachtige route. Alleen de route klopt niet. Je kan niet van 56 naar 32. Dus toen maar naar 58 en vandaar met hulp gps naar 32 via de Wassenaarse weg. Jammer

"Route klopt niet meer, hebben de doorgaande route geblokkeerd"

  op:

"varied & pretty"

 geplaatst op:

The route was varied and we saw lots of different wildlife and plants. However, navigation is occationally tricky so take a good copy of the map. Also, it seems you couldn't go the route from point 56 to 31 without crossing an electric fence!

"Mooie natuur"

 geplaatst op:

Oversteek vanuit panbos kan niet , water. Iets naar rechts ( zuiden) kan wel langs het hek en dan weiland in

"Onvindbaar"

 geplaatst op:

Paar keer route kwijtgeraakt. Een keer was er echt geen pad te vinden. Ook daarna weinig routeaanduidingen. Omgeving is prachtig.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1523225 | Toegevoegd op 18-6-2020 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding