Marskstien, wandelen in Zuid-Jutland

Wandelroute 1316299

Aangeboden door:

60 1

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een wandelgebied waar je grote delen van de wandeling helemaal alleen bent, afgezien van grote zwermen vogels? Dan is het wandelpad Markstien, welke door het prachtige natuurgebied van Tøndermarsken loopt, echt iets voor jou!

Markstien is een nieuw wandelpad van 54 km dat je door het grootste moerasgebied van Denemarken voert, ook wel bekend als Tøndermarsken. Het landschap bestaat niet uit wilde natuur, maar is in de loop der eeuwen door mensenhanden gevormd, tijdens het leven met en tegen het water. Je ziet er dijken, akkers, gemalen en kanalen. Dit levende historische landschap is ook een uitstekende plek om vele soorten vogels te spotten. Een deel van het gebied is een nationaal park en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het wandelpad Marskstien loopt rond, zodat je overal kunt starten en je de route in beide richtingen kunt lopen. Onderweg zijn er acht lussen met een lengte variërend van 2,7 km tot 12 km. Het wandelpad is onverhard en je loopt vooral op het gras. Tijdens de zomer wordt er gemaaid, maar op sommige plekken kan de begroeiing soms hoog zijn. Goede wandelschoenen zijn dus aan te raden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VisitDenmark

Vakantie in Denemarken betekent genieten van de lokale mogelijkheden. Laat de auto staan en verken de omgeving per fiets. Fietsen kun je natuurlijk meenemen van huis of je kunt ze terplekke huren. Vaak zijn er leuke tochten uitgestippeld en hoef je alleen de routebeschrijving te volgen, maar je kunt ook zelf op avontuur en zien waar je uitkomt.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Slotsfeltvej, Gallehus, Zuid-Denemarken, Denemarken
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gallehus
Slotsfeltvej
Gallehus
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1316299 | Toegevoegd op 24-3-2020 | Laatst gewijzigd op 25-3-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding