Waterbronnen Limburg - Breehei

Wandelroute 1308138

Aangeboden door: WML

2283 72

Omschrijving

Een groot deel van dit natuurgebied ten zuiden van Leunen is in gebruik als waterwingebied. De Breehei bestaat voornamelijk uit naaldbos. Dit veengebied is ontstaan door de stagnatie van de afvoer van grond- en regenwater. Door het afgraven van veen zijn er open plassen ontstaan.

Deze bron is een belangrijke waterleverancier voor Venray en omgeving. Het grondwater stroomt op zo’n 60 meter diepte. Het opgepompte water wordt ter plaatse gezuiverd en gaat vervolgens naar bijna 40.000 Limburgers, in Venray en een deel van Horst aan de Maas.

Genieten van deze route, maar ga zorgvuldig met de omgeving om! Dat betekent:

  • blijf op wegen en paden;
  • beschadig geen planten;
  • neem afval mee;
  • houd de hond aan de lijn en ruim de poep op.

Ontdek waar jouw water vandaan komt op limburgsdrinkwater.nl.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: WML

Limburgs drinkwater

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Lollebeekweg, 5811AC, Castenray, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Lollebeekweg
5811AC Castenray
Plan route naar startpunt

Watertap: gratis water voor onderweg

Prinses Marijkestraat 1
5961CE Horst

venray

Stationsweg
5807EN Venray

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Wim, Anders

op:

"Afwisselende route; aanwijzingen kunnen beter!"

 geplaatst op:  

Helemaal eens met Anneke en Jan: wij kwamen met de fiets, maar aan de Lollebeekseweg geen parkeerplaats gezien. Fiets neergezet bij Cafe De Koster bij de kerk in Castenray en gestart vanaf punt 44. Onderweg paaltjes niet altijd zichtbaar, vanwege hoge begroeiing en soms ontbraken de zilveren pijltjes van WML. Ook verschillende soorten paaltjes en dat is erg verwarrend, vooral bij het stuk waar de Schotse Hooglanders grazen. Dat dit "betreden op eigen risico" was zie je alleen als je de route andersom loopt! Verder waren veel saaie, rechte stukken langs de beek erg moeilijk begaanbaar, er loopt geen duidelijk pad. Het laatste stuk richting het dorp was daarentegen geweldig, door de drassige jungle, het is maar net waar je van houdt!

"Uitdagende route"

 geplaatst op:

Zoals hier al eerder opgemerkt enkele dringende aanbevelingen. Parkeer je auto bij de kerk. Trek laarzen aan en geen korte mouwen of broek. Zeker niet optimaal onderhouden route maar zeer afwiselend en soms uitdagend.

"tegengevallen en gestopt!"

 geplaatst op:

de plek war de parkeerplaats zou moeten zijn is midden in het bos en volledig onbereikbaar met wat voor een vervoermiddel dan ook. Wij hebben de auto geparkeerd bij de kerk vlakbij paaltje 44 het eindpunt! wij hadden de hond bij ons en kwamen na paaltje 6, midden in het bos en te bereiken via een ontzettend drassig en modderig pad, in een gebied waar schotse hooglanders liepen, het was hier ook bijzonder drassig en je liep bijna tot halverwege je schoenen in de blubber. de route liep vlaklangs de hooglanders en we hebben besloten terug te keren naar het beginpunt. Deze route was beslist geen succes. is ook geen route om met kinderen te doen want je moet over best veel water springen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1308138 | Toegevoegd op 13-3-2020 | Laatst gewijzigd op 12-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding