SAKSISCHE WIJNWANDELWEG DRESDEN-ELBLAND

Wandelroute 1246598

Aangeboden door: Saksen

107 1

Omschrijving

Langs de geneugten van de Elbe

De mooie zomers maken het Elbedal uitermate geschikt voor wijnbouw. Al eeuwenlang worden hier druiven verbouwd en heerlijke droge wijnen gemaakt. De ‘Saksische wijnwandelweg’ loopt tussen Pirna (bij het nationaal park Sächsische Schweiz) via Dresden naar Diesbar-Seusslitz ten noorden van Meissen.
Kenmerkend is het lichte wandelprofiel (een egale route langs de rivier) en de enorme afwisseling tussen natuur en cultuur. Van het nationale park Sächsische Schweiz langs groene hellingen met wijnranken door enkele van de mooiste stadjes van Saksen, zoals het wijnstadje Radebeul en historisch Meissen. En natuurlijk Dresden, met haar bijnaam ‘Florence aan de Elbe’.
Naast wandelen biedt de route enkele grote bezienswaardigheden: de cultuurmetropool met vele musea, het Karl May museum in Radebeul, de Dom en de beroemde porseleinfabriek in Meissen. De route kent ook culinaire geneugten: gezellige terrassen, goede restaurants en diverse wijngoederen die bezoekers ontvangen, zoals Schloss Wackerbarth en Wijngoed Hoflössnitz.
Bijzonder is de mogelijkheid om één wandeldeel per schip te doen. Al meer dan 150 jaar varen de klassieke raderenstoomschepen van de ‘Sächsische Dampfschiffahrt’ in een dienstregeling op de Elbe. Op diverse plekken langs de wandelroute zijn opstapplaatsen voor deze schepen. Loop in één richting en vaar terug.
Routelengte: 90 km
Routemarkering: bordjes met het logo ‘Sächsische Weinwanderweg’
Reisinformatie: https://www.dresden-elbland.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Postaer Straße, 01796, Pirna, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pirna
Postaer Straße
01796 Pirna
Plan route naar startpunt

Tiefgarage Q1

Lange Straße
01796 Pirna

Dr.-Wilhelm-Külz-Straße
01796 Pirna

Pirna, Gleis 3

Zentraler Omnibusbahnhof (ZOB) B10
01796 Pirna

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1246598 | Toegevoegd op 27-9-2019 | Laatst gewijzigd op 27-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding