KAMMWEG ‘TOP TRAIL GERMANY’

Wandelroute 1245824

Aangeboden door: Saksen

2533 7

Omschrijving

Grensoverschrijdend door bergland met UNESCO werelderfgoed

Het Erzgebirge in Saksen biedt maar liefst 5.000 km aan wandelpaden. Topper is de Kammweg Erzgebirge-Vogtland. Het is één van de ‘TOP Trails Germany’. Overweldigende natuur en geweldige vergezichten bieden een compleet gevoel van onthaasting.
De Kammweg loopt van Altenberg naar Blankenstein in Thüringen. Hoogste top in de route is de Fichtelberg van ruim 1.200 meter hoog. In het Erzgebirge werden veel grondstoffen gevonden, waaronder zilver. Na 1800 raakten de mijnen uitgeput en moesten de mijnwerkers uitzien naar een nieuwe broodwinning. Velen gingen over op houtbewerking en het Erzgebirge ontwikkelde zich daarna tot leverancier van houten meubels, speelgoed en kerstartikelen. De regio staat bekend als ‘het Duitse kerstland’.
Langs de Kammweg liggen vele bezienswaardigheden over de bloeiperiode van de (zilver)mijnbouw. Ruim 400 objecten die met de mijnbouwcultuur te maken hebben zijn in 2019 op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst. De locaties omvatten voormalige mijnen, werktuigen, transportsystemen, landschappen tot historische centra van stadjes die floreerden op de mijnbouw: Annaberg-Buchholz, Freiberg en Marienberg. De complete UNESCO lijst: www.montanregion-erzgebirge.de/elemente.html
Hoewel de Kammweg een langeafstandspad is, lenen veel delen zich prima voor een dagwandeling. Er zijn tientallen korte (cirkel)wandelingen uitgezet om een dag(deel) te vullen. Ze zijn te vinden op de website van de Kammweg.
Routelengte in Saksen: 200 km
Routemarkering: bordjes met het logo Kammweg
Reisinformatie: www.erzgebirge-tourismus.de en www.vogtland-tourismus.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bahnhofplatz, 01778, Altenberg, Saksen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Altenberg
Bahnhofplatz
01778 Altenberg
Plan route naar startpunt

Geising und Umgebung

Hauptstraße
01778 Altenberg

Dresdner Straße
01773 Altenberg

Altenberg (Erzgeb)

Bahnhofsvorplatz
01773 Altenberg

Neuer Kohlgrundweg 1
01773 Altenberg

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1245824 | Toegevoegd op 25-9-2019 | Laatst gewijzigd op 25-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding