Vogtland Panorama Weg

Wandelroute 1245807

Aangeboden door: Saksen

84

Omschrijving

Puur voor lichaam en geest

Deze meerdaagse wandelroute maakt een ronde door het Vogtland. Een natuurrijk traject, dat voert langs stadjes als Plauen, het kuuroord Bad Elster en de muziekstad Markneukirchen. Deze kwaliteitsroute beschikt over het keurmerk ‘Qualitätsweg Wanderbares Deutschland’. De gezonde berglucht is een weldaad voor lichaam en geest.
Het start- en eindpunt, de Göltzschtalbrug (bij Mylau/Netzschkau), is al een bezienswaardigheid. Het is ’s werelds langste spoorbrug uit baksteen. Om de 567 meter over het dal te overbruggen werden 20 miljoen stenen gebruikt. De route is opgedeeld in etappes van 12 tot 24 km. Een ervaren wandelaar volbrengt de tour in een week. Losse etappes lopen kan ook. Een aantal kent een licht wandelprofiel, maar er zijn ook trajecten met stevige hoogteverschillen (vooral in de omgeving van de wintersportplaats Klingenthal).
De omgeving van Markneukirchen is al 300 jaar een centrum van bouwers van muziekinstrumenten. Diverse makers, van gitaren, harmonica’s, violen tot saxofoons, vertellen graag over hun vakmanschap en instrumenten. De kuuroorden Bad Elster en Bad Brambach biedendiverse heerlijke thermen met de grandeur van vervlogen tijden. Maak tijd voor een weldadig modder- of stoombad. Voor wandelaars is deze omgeving ideaal om te genieten van bergen en bossen met fraaie vergezichten.
Lengte cirkelroute: 225 km
Routemarkering: bordjes met het VPW-logo (Vogtland Panorama Weg)
Reisinformatie: www.vogtland-tourismus.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N50.6233, E12.2458
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Schlossstraße
08491 Netzschkau

Reichenbach(Vogtl) ob Bf, Gleis 2

Fedor-Flinzer-Straße
08468 Reichenbach

Mylauer Straße
07973 Greiz

Tourist-Information Greiz

Burgplatz
07973 Greiz
+49 3661 703293

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1245807 | Toegevoegd op 25-9-2019 | Laatst gewijzigd op 25-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding