OBERLAUSITZER BERGWEG

Wandelroute 1245804

Aangeboden door: Saksen

99

Omschrijving

Wandelen door het land van de Sorben

Het Oberlausitzer bergland wordt gekenmerkt door natuurschoon met imposante rotspartijen. De route start in Neukirch en voert over 118 km bos/bergpaden naar de middeleeuwse stad Zittau als eindpunt. In het stadje Zittau, vlakbij het drielandenpunt Duitsland-Polen-Tsjechië, staan veel historische gebouwen. De wandelaar komt ook langs de ruïnes van het Klooster Oybin.
De Oberlausitz is het meest oostelijke deel van Saksen. Dit is het land van de ‘Sorben’, een van oorsprong Slavische bevolkingsgroep. Sommige bewoners spreken naast Duits ook Sorbisch, een officieel erkende taal. Diverse malen komt de wandelaar in aanraking met de Spree. Deze rivier, die ook door Berlijn stroomt, ontspringt in Kottmar. Halverwege de route komt de wandelaar bij de bron van de Spree.
Naast hun taal kenmerkt de Sorbische cultuur zich door opvallende architectuur. In deze regio staan nog 6.000 ‘Umgebinde’ huizen met stijlinvloeden uit Oost en West. Deze huizen hebben op de begane grond typische Slavische houten blokken met houten bogen en een vakwerkstructuur op de bovenverdieping. Vooral in het schilderachtige dorp Obercunnersdorf staan honderden Umgebinde huizen. Op de route is een bagageservice (Wandern ohne Gepäck) mogelijk. De bagage wordt dan naar het volgende verblijfsadres gebracht.
Routelengte: 118 km
Routemarkering: bordjes met het logo ‘Oberlausitzer Bergweg’
Informatie: www.oberlausitzer-bergweg.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Saksen

Saksen is de toeristische ontdekking van de laatste tijd. Steeds meer mensen genieten van de rijke cultuur, de boeiende geschiedenis, de mooie natuur, bruisende steden, gezellige marktstadjes, fantastische kuuroorden en vele attracties en bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van goed eten en drinken is het land een aanrader. Cultuur of natuur. Een actieve of relaxte vakantie. In Saksen kan het. Beleef een onvergetelijke ontdekkingsreis.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grünweg, 01904, Neukirch/Lausitz, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Neukirch/Lausitz
Grünweg
01904 Neukirch/Lausitz
Plan route naar startpunt

Valtentalstraße
01904 Neukirch/Lausitz

Neukirch (Lausitz) West, Gleis 1

Bahnhofstraße
01904 Neukirch/Lausitz

Karl-Berger-Straße
01904 Neukirch/Lausitz

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1245804 | Toegevoegd op 25-9-2019 | Laatst gewijzigd op 25-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding