Lelymare wandelroute

Wandelroute 1245401

Aangeboden door:

487 24

Omschrijving

De Lelymare wandelroute bestaat uit de Zuigerplasroute (ong. 5 km) en de Bergbosroute (ong. 6 km). De Zuigerplasroute brengt je rond het meer dat is ontstaan als zandafgraving voor de IJsselmeerdijk. Er is in de loop van de tijd een gevarieerd bos van 300 ha. ontstaan waar het prettig vertoeven is.

De Bergbosroute gaat langs de Wortmantocht. Rechts ligt het gebied de Groene Velden waar kleinschalige semi-agrarische bedrijfjes zijn. Het Bergbos is ontstaan met de aanplant van bomen op een oorspronkelijke stortplaats van bouwafval. Er is een gevarieerde flora en fauna ontstaan. Een deel van het bos is aangewezen als reservaat waar de natuur zich vrij kan ontwikkelen.
Vanuit het Bergbos kom je op de Bronsweg waar uitsluitend biologische landbouw is. Je kunt onderweg een uitstapje maken naar 't Zand. Dit is een voormalig zanddepot met een grote natuurlijke variatie en een grote insectenrijkdom. Voordat je de Beginweg bereikt zie je links langs de Bronsweg een bord met het planetenstelsel. Op verschillende plaatsen langs de Bronsweg zijn bomen geplant die verwijzen naar een van de planeten. De relatie tussen natuur en planeten is een van de beginselen van de biologisch-dynamische landbouw. Je tocht eindigt weer bij Lelymare op de Beginweg. De naam Beginweg verwijst naar de periode dat de bouwmaterialen voor Lelystad langs deze weg vanaf de IJsselmeerdijk werden aangevoerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

LELYMARE LOGIES (Beginweg, 8222 AJ, Lelystad, Flevoland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
LELYMARE LOGIES
Beginweg
8222 AJ Lelystad
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats Lelymare Logies

Beginweg
8222AJ Lelystad

lelystad centrum

Stationsplein
8232DL Lelystad

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Lelymare Logies

LELYMARE LOGIES

Hotel

LELYMARE LOGIES is een zee van rust en ruimte in het biologisc...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marion

op:

"Veelzijdig"

 geplaatst op:

Veel verschillende landschappen.

"Leuk!"

  op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1245401 | Toegevoegd op 24-9-2019 | Laatst gewijzigd op 28-10-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding