Inundatieroute Willemstad

Wandelroute 1229010

Aangeboden door:

7704 79

Omschrijving

Weinig vestingsteden bleven zo mooi bewaard als Willemstad. Zo zijn de wallen uit 1583 nog bijna helemaal intact. Maar wist jij ook dat een vesting in waterrijk Nederland niet alleen werd verdedigd door wallen? 

Deze wandelroute neemt je mee langs de sluisjes en doorgangen die van Willemstad een bijna niet te veroveren vesting maakten.

De wandeling start in bezoekerscentrum het Mauritshuis. In dit museum vind je een expositie met animatie die duidelijk maakt hoe een inundatie in zijn werk ging. Vanuit het Mauritshuis loop je in de richting van de Westbeer. Deze is zichtbaar vanaf bastion Holland. 

Bij de pittoreske haven van de binnenstad ligt de Spuisluis en even verderop, net voorbij de molen, de Stadsluis. Vanuit hier werd het water door de stad doorgevoerd naar de sluis in bastion Overijssel. Vanuit die sluis stroomde het water in de buitengracht waarna via de Vierheulen de polder rond de vesting onder water kon worden gezet. 

Na een bezoek aan deze inundatiesluis keer je via de oude wallen terug naar bezoekerscentrum Het Mauritshuis, waar je meer info vind over de gehele Stelling van Willemstad.


Liever een papieren versie van deze route?

De route is ook verkrijgbaar op papier in bezoekerscentrum Het Mauritshuis, de toeristische informatiepunten van VVV Moerdijk en op diverse andere toeristische locaties in de gemeente Moerdijk. 

 Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

4797AC, Willemstad, Noord-Brabant, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Willemstad
4797AC Willemstad
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kazernestraat
4797AG Moerdijk

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Lydia

op:

Karlijn, Anders

op:

Mark, Noord-Brabant

op:

Henry, Anders

op:

Gom

geplaatst op:

De wandeling over de wallen is mooier

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1229010 | Toegevoegd op 12-9-2019 | Laatst gewijzigd op 11-5-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding