Pingjumer Gulden Halsband

Wandelroute 1110451

Aangeboden door: Visit Wadden

3185 28

Omschrijving

Een prachtige tocht over de oudste dijken van Friesland door een gebied met een rijke cultuurhistorie. Veel herinnert onderweg aan Menno Simons, de grondlegger van de doopsgezinde kerk.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N53.1024, E5.4671
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Parkeerplaats centrum

Oostend
8748BP Súdwest Fryslân

Oplaadpunt

Sytzamaweg
8822VM Súdwest Fryslân

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zuidelijker lopen is veel en veel mooier"

 geplaatst op:

De Halsband is een heerlijke route die ik zeker een keer per jaar loop (maar ik woon er dan ook min of meer naast). Alleen: deze route snijdt een stuk van de halsband af en ruilt daardoor grasdijkjes in voor asfalt. En dat is natuurlijk jammer, De halsband zorgde ervoor dat Pingkum droge voeten hield en loopt dus niet door Pingjum, maar eromheen. Verlaat Witmarsum iets zuidelijker (knooppunt 62) en loop via Koudehuizum naar de Halsband, Tussen de knooppunten 45 en 63 is het een kilometertje, verhard maar naar knoopunt 28 is het weer heerlijk off the road. De juiste route zie je ook op het kaartje met groene stippellijntjes weergegeven, Parkeren doe je dan bijvoorbeeld in Witmarsum of op het parkeerplaatsje bij de Groene dijk (nabij knooppunt 92). Echt zoveel leuker en het zal misschien anderhalve kilometer meer zijn.

"Veel eentoon en veel asfalt (oostelijk deel)"

 geplaatst op:

Vanuit Arum/knppt 70 de route met de wijzers van de klok mee gelopen en afgesneden van 32 naar 93. Bedenk dat het hele routestuk Witmarsum --> Pingjum over de verbindingsweg tussen die twee dorpen loopt. En daarna loop je van Pingjum naar 93 over betonplaten. Beiden is saai. Eigenlijk vinden we deze hele zuidwesthoek van Friesland minder wandelgeschikt. Het landschap is grootschalig en met 4-5km/h verandert er van kwartier tot kwartier weinig. Daarom is het meer 'fietsgeschikt'. Wel zondermeer interessant om over zo'n oude, in het land liggende zeedijk te lopen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1110451 | Toegevoegd op 20-6-2019 | Laatst gewijzigd op 24-7-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding