Rondje Son en Breugel: A Bridge Too Far

Wandelroute 1079529

Aangeboden door:

1671 203

Omschrijving

Eerst nog even een kop koffie bij startpunt De Sonse Haven en dan ga je op pad. Deze wandelroute leidt je eerst een heel eind langs het Wilhelminakanaal, het eerste kanaal van Nederland dat naar een vorstin werd genoemd. Daarna wandel je door Breugel, waar je met een fiets- en voetgangersbrug het prachtige Dommeldal oversteekt naar Son. De Dommel meandert hier Son en Breugel hadden van oudsher al gemeenschappelijke rechtspraak en bestuur. Onder Napoleon werden de kernen in 1814 samengevoegd tot één gemeente. Langs de slingerende Grote Beek wandel je Son door. Houd even halt bij luisterplek L114: De brug of je leven. Hier bouwden Britten in 1944 in één nacht tijd een Bailey brug tijdens Operatie Market Garden, vereeuwigd in de film A Bridge Too Far.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Sonse Jachthaven Lunch-Diner-Terras (Kanaaldijk-Zuid, 5691 NL, Son en Breugel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Sonse Jachthaven Lunch-Diner-Terras
Kanaaldijk-Zuid
5691 NL Son en Breugel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Kerkplein
5691BB Son en Breugel

Oplaadpunt

Airbornestraat
5691AM Son en Breugel

Natuurpoort de Vresselse Hut

Vresselseweg 33
5491 PA Sint-Oedenrode
+31 (0)499 47 28 70
Stuur een mail

VVV Nuenen in Vincentre

Berg
5671CD Nuenen c.a.
040 283 96 15
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Sonse Jachthaven

De Sonse Jachthaven Lunch-Diner-Terras

Fietscafe

De Sonse Jachthaven biedt plaats aan 38 vaartuigen, beschikt o...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie route maar met Arnhem heeft het niets te maken"

 geplaatst op:  

Het startpunt Lindenberg suggereert dat je daar je auto kwijt kunt. Dat is niet zo. Je kunt wel op Kelfkensbos in de parkeergarage terecht. Dagkaart 11 euro. Gratis parkeren kan daar eigenlijk nergens. Je startpunt is voor de ingang van het Valkhof. In het Valkhofpark mag je niet fietsen. Het is de bedoeling dat je dan via de Voerweg naar beneden rijdt en onderaan bij het gazon bochtje naar rechts maakt langs het bloemenwapen van Nijmegen en het Belvedere. Beetje ingewikkeld kom je dan bij knooppunt 2 bij de Lindenberghaven en moet je onder de brug door richting de Ooypolder. Knooppunt 16 is bij het Nederlands-Duits gemaal ( het bordje hangt op de driesprong en de kaart staat bij het gemaal) en stuurt je over de dijk richting de Tien Geboden. Het gehucht ontleent zijn naam aan de tien gepleisterde arbeiderswoningen ‘De Tiengeboden’ (Ooijse Bandijk 16, Hezelstraat 2-8) uit 1878. Je fietst dan nog een stukje door en slaat dan rechts af de Langstraat in. Halverwege die straat zie je links de Uitkijktoren. (de routebeschrijving doet daar nogal ingewikkeld over) Aan het eind van de Langstraat kom je bij knooppunt 50 (en dus niet 99 zoals in de beschrijving staat) en dan ga je door richting 49 en 99. Na knooppunt 99 staat er nog een bordje met 99 maar dat is fout. Iets verder staat het goede bordje 66 en ga je links af.

"Saai"

 geplaatst op:  

Wat een ontzettende saaie route is dit dan. Maar heel klein stuk door een heerlijk weids en rustig gebied, de rest... enorm saai dus. Hoewel ik altijd wel het mooie opzoek in de natuur. Maar deze beveel ik dus niet aan.

"Mooie route"

 geplaatst op:

Mooie route, ik had er een route aan vast geplakt vanaf logeer adres in Eindhoven die was heen wat minder dan terug, Helaas luisterplezier niet tegen gekomen

Mathijs

op:

Rou, Anders

op:

"Mooie route"

 geplaatst op:

Mooie route langs water en over landweg!

"Heel afwisselend"

 geplaatst op:

Zeer mooie en afwisselende wandeling. Goed begaanbaar. Mooi in elk jaargetijden.

"Gezellige route, langs het kanaal, over meerdere bruggetje en ondanks dat je langs een woonwijk loopt is er veel groen om je heen"

  op:

Lieke

op:

"De moeite waard!"

 geplaatst op:

Bijna volledig verharde paden, dus vooral goed te doen in een regenachtige periode; slechte twee korte stukjes 'blubberen'. Afwisselende route en grotendeels lekker rustig lopen. Diverse soorten bruggen en bruggetjes gepasseerd, en zo ook een paar keer hetzelfde, meanderende riviertje, overgestoken. Route staat aangegeven voor een afstand van 8.3 km, maar volgens navigatie van route.nl heb ik precies 10 km gelopen... En bij het invullen van mijn ervaring, staat erboven 'wat ik vond van deze fietsroute', maar het is toch echt een wandelroute... ??

"Gevarieerd en zeer gunstige route als het nat weer is geweest."

  op:

"Prachtig"

 geplaatst op:

Prachtige wandeling

"Afwisselende route"

  op:

Ina

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1079529 | Toegevoegd op 23-5-2019 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding