Panoramaweg Abtsteinach

Wandelroute 1067415

Aangeboden door:

199 3

Omschrijving

De uitdagende wandeling over 16 km voert je langs vijf hoogtes van het Odenwald op meer dan 500 meter hoogte. De beloning voor de inspanningen zijn prachtige panoramische uitzichten.

De wandeling laat je de natuur en het landschap ervaren op het "dak van het Odenwald". Vanaf de Hohberg met 531 m hoogte leidt de weg rond het Waldskopf met 538 m hoogte. Dan gaat het voorbij de "Teufelsstein". Deze rotsformatie valt op door een laag van kwartskristal, die als een riem rond de rots loopt. Volgens de populaire traditie werd de duivel aan deze steen geketend, andere interpretaties maken de rots als een pre-christelijke plaats van aanbidding (offertafel). Maar het uiterlijk van de Teufelsstein is waarschijnlijker het gevolg van geologische transformaties en verweringsprocessen die miljoenen jaren hebben geduurd.

Ook interessant is de Götzenstein, die je bereikt na het oversteken van het dorp Löhrbach. De 522 m hoge bergtop met de machtige granieten blokken zou een Keltische plaats van aanbidding zijn geweest. Vanaf Götzenstein bereik je snel de rand van het bos, met een prachtig uitzicht op Löhrbach tot aan de Rijnvlakte. Op de Kunstwandelroute ligt de bron van Steinbach, die de plaatsen Ober-Absteinbach en Unter-Abtsteinach (eerste gedocumenteerde vermelding in 1012) en het dal hun naam gaf. Er zijn tal van kunstwerken te bewonderen op het Kunstwandelroute. Bovendien biedt het plateau een uniek uitzicht. Am Hardberg is een kleine omweg waard naar de "Steinerne Bank" met een prachtig uitzicht op het Eiterbachtal.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

69483, Wald-Michelbach, Hessen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Wald-Michelbach
69483 Wald-Michelbach
Plan route naar startpunt

18. Kunstweg Siedelsbrunn

69483 Wald-Michelbach

Weinheimer Straße
69483 Wald-Michelbach

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1067415 | Toegevoegd op 9-5-2019 | Laatst gewijzigd op 9-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding