Steinbruchweg

Wandelroute 1067408

Aangeboden door:

102

Omschrijving

Veeleisende rondwandeling over 12 km op de heuvels. Het doel van de tour is de steengroeve Mackenheim. De zonnespoort kruist het pad. Kunstwerken zijn onderweg om te bewonderen.

Deze wandeling voert door bos en over open platteland. In het begin dwaal je door het natuurgebied "In der Striet". Geniet van een prachtig uitzicht over het landelijke landschap en luister naar de fluitende vogels in de stilte. Zelfs overdag kun je een hert tegenkomen. Indrukwekkend is het viaduct van Mackenheimer, dat je onder de rustige dorpsstraat doorkruist. Misschien rijdt er gewoon een draisine overheen?

Spannend wordt het in de groeve van Mackenheim. Hier zie je hoe gneiss transformatie rotsen en ijzer-rijk mica al eeuwen gedolven worden. Vanwege de onmiddellijke restauratie van de gedolven stukken zijn zeldzame planten, vogels, insecten en amfibieën tot rust gekomen. Misschien kun je een adelaarsuil of slechtvalken zien. Nog zeldzamere hagedissen en prachtige libellen vinden er een nieuwe leefgebied.
Aan het begin en aan het einde van de wandeling nodigen de sculpturen van de Kunstwandelweg je uit om een ??kijkje te nemen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

N49.5477, E8.7820
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Steinachquelle

Höhenstraße
69518 Abtsteinach

Siedelsbrunn

69483 Wald-Michelbach

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1067408 | Toegevoegd op 9-5-2019 | Laatst gewijzigd op 21-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding