Lutherweg Sachsen

Wandelroute 1040357

Aangeboden door:

270

Omschrijving

Lutherroute Saksen

De "Luther Trail in Saksen" leidt als een spirituele rondwandeling door de schilderachtige regio Leipzig. Het is aangegeven met een groene "L" op een witte achtergrond, het logo van de Luther-route, die in beide richtingen aangegeven is. Het is daarom mogelijk om overal te beginnen met een rondleiding door het gevarieerde landschap van de regio Leipzig naar de plaatsen van de Reformatie.

Zelfs op de dag van vandaag zijn zichtbare effecten en impulsen van de Reformatie zichtbaar. In het jaar 1519 vond in de Pleißenburg Leipzig Disputationplaats, die voorzag in de verspreiding van de Lutherse gedachte.

In Torgau, Eilenburg en Leipzig, begon het burgerschap al heel vroeg aan de opvattingen van de Reformatie. In Leisnig ontwikkelde Luther in 1523 het kastenstelsel van Leisniger, het oudste protestantse sociale papier ter wereld.

Andere punten op de Luther Trail Saksen zijn nauw verbonden met de sterke vrouwen van de Reformatie. Katharina von Bora, de latere vrouw van Luther, woonde in het klooster van Nimbschen bij Grimma. Na het ontsnappen uit het klooster, leidde ze het landgoed Zöllsdorf bij Neukieritzsch en vond haar laatste rustplaats in Torgau.

In de plaatsen Rochlitz en Kriebstein werkte de hertogin Elisabeth van Saxonia en werd door haar energieke actie al in het jaar 1537 de introductie van de hervorming op haar grondgebied mogelijk gemaakt.

De Luther Trail Saksen is verbonden met het wegennet in Saksen-Anhalt en de Luther-route in Thüringen. De Luther Way nodigt je uit om te pauzeren en te rusten, om ruimte te vinden voor reflectie en tijd voor gebed in de voetsporen van Maarten Luther en zijn metgezellen. Het strekt zich uit over ongeveer 550 kilometer van het prachtige, gevarieerde landschap van de regio Leipzig langs kerken, paleizen, kastelen en kloosters, uit uitgestrekte heidelandschappen, bossen en rivieren, in het moederland van de Reformatie.

Tips voor het ontdekken:
  • Nicolai en Thomaskirche Leipzig
  • Kerk Löbnitz met de grootste renaissance houten verzonken plafond Midden-Duitsland met bijbel-illustraties
  • Stadskerk St.Marien Torgau met grafsteen van Katharina von Bora
  • Kloosterruïne Nimbschen
  • Luther's kamer Leisnig met borstomlijsting
  • Kasteel Rochlitz met tentoonstelling aan Elisabeth von Rochlitz


Gedetailleerde informatie over de rondweg met routesuggesties, overzichtskaarten en hostels langs de route is te vinden in de brochure "Lutherweg Sachsen Das Wanderheft". Bestelbaar is dit onder www.leipzig.travel/de/region/infoservice/prospekte


Meer informatie op www.lutherweg-sachsen.de

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Leipzig Tourismus

Een stad met flair als geen ander Hier komt de geschiedenis tot leven, hier kunt u zowel van kunst als van de natuur genieten. Deze wereldstad in de deelstaat Saksen is gedurende haar bijna duizendjarige bestaan onder veel namen bekend geworden: muziek- en beurzenstad, heldenstad en stad van de vreedzame revolutie, klein Parijs, Pleiß-Athene of ook wel Venetië van het noorden. Leipzig heeft voor elk wat wils: culturele hoogstandjes voor muziek- en kunstliefhebbers, traditionele cafés en restaurants, winkelen in de historische hofjes en winkelgalerijen, uitgebreide voorzieningen voor een dagje ontspannen en natuurlijk een gevarieerd uitgaansleven. Leipzig leeft meer dan ooit!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Alte Kantine, 04552, Borna, Saksen, Duitsland
0.00 km