Qualitätswanderweg Heide-Biber

Wandelroute 1039932

Aangeboden door:

201

Omschrijving

Kwaliteitsparcours Heide Biber Tour


De kwaliteitsroute Heide Biber Tour loopt tussen de twee kuuroorden Bad Düben en Bad Schmiedeberg. Op de route wisselen bos en open heidelandschappen elkaar af.
Naast een charmante natuur en landschap, biedt de route ook veel interessante culturele dingen.

De route van de Heide Biber Tour, die gemarkeerd is met een bever, begint in het Bad Dübener Kurpark in de Gustav Adolfstrasse. Eerst gaat het langs de Moorerlebnisgarten, Obermühlteich en de gerestaureerde Bockwindmühle. Volg het voetpad dat parallel loopt aan de B2. Bij de eerste huizen van Hammermühle gaat u linksaf, vervolgens gaat u naar de oever van de Hammerbach, slaat u rechtsaf en loopt u stroomopwaarts. Met een beetje geluk kun je hier de fabriek bezoeken. 

Ontdek bevers in de vorm van bevers of geknaagde boomstammen. Na verloop van tijd gaat de Hammerbach met een bocht naar linkse en daarna houdt je rechts naar het  gebied van Hammer Mill, steek de B2 over en loop naar de volgende kruising in het bos. Daar gaat u linksaf en loopt rechtdoor en vervolgens schuin recht omhoog naar Tornau, waar de Stelenweg en de Holzskulpturenweg te bewonderen zijn. Op de Söllichauer Straße gaat het in de richting van het centrum. Al achter de eerste huizen draai je je om naar rechts en laat je Tornau vrij snel achter. Het pad leidt door de Hammerbach-vallei op waar je uitnodigende zitplaatsen vind en de Döbeltsmühle naar Eisenhammer. Er is een houtskooloven die nog steeds werkt en het oude ambacht van houtskoolproductie demonstreert. Niet ver daarvandaan is de bever-uitkijktoren. 

Oude boswegen Dachszange, Reichsapfelweg en Reinharzer Weg leiden u nu door het midden van de Dübener Heide direct naar het waterkasteel van Reinharz, die al zichtbaar is vanuit het bos. In aanvulling op de waterburcht met zijn park nodigen de kerk, de Sophia-bron en de brouwerijvijver uit tot een bezoek. Na een lange tour gaat het terug het bos in, waarbij je de heide met schuilplaats passeert. 

Tijdens een pauze kunt u hier de talrijke dieren van het bos ervaren. Dan leidt het pad rechtstreeks naar een brede bosweg die u oversteekt. Na enige tijd passeert u het zigeuner graf, loopt u een paar meter langs de weg naar links en slaat u rechtsaf in de richting van Kaiser Wilhelm Toren en kom je op weg over het maagdelijke graf. Het uitzicht vanaf de toren reikt tot ver over de Dübener Heide. Vervolgens gaat de weg door het bos over de Vitriolteich en via de Loopmolen over het Moorerlebnispfad in de richting van Bad Schmiedeberg. Je gaat door het park en bereikt uiteindelijk het kuuroordhuis Art Nouveau en dus je bestemming. Aan de oevers van de Zwanenvijver met zijn fontein, kunt u comfortabel de wandeling beëindigen.

Explorers tips:

  • NaturparkHaus Dübener Heide in Bad Düben
  • Bergschiffmule und obermhahle in Bad Düben
  • Obermühle in Bad Düben
  • Kahlerei Eisenhammer
  • Kaiser-Wilhelm-Turm

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Leipzig Tourismus

Een stad met flair als geen ander Hier komt de geschiedenis tot leven, hier kunt u zowel van kunst als van de natuur genieten. Deze wereldstad in de deelstaat Saksen is gedurende haar bijna duizendjarige bestaan onder veel namen bekend geworden: muziek- en beurzenstad, heldenstad en stad van de vreedzame revolutie, klein Parijs, Pleiß-Athene of ook wel Venetië van het noorden. Leipzig heeft voor elk wat wils: culturele hoogstandjes voor muziek- en kunstliefhebbers, traditionele cafés en restaurants, winkelen in de historische hofjes en winkelgalerijen, uitgebreide voorzieningen voor een dagje ontspannen en natuurlijk een gevarieerd uitgaansleven. Leipzig leeft meer dan ooit!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Neuhofstraße, 04849, Bad Düben, Saksen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bad Düben
Neuhofstraße
04849 Bad Düben
Plan route naar startpunt

Am Anger
04849 Bad Düben

SachsenNetz Rad

04849 Bad Düben

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1039932 | Toegevoegd op 3-4-2019 | Laatst gewijzigd op 30-3-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding