Zuiderwaterlinie - etappe 6

Wandelroute 1015912

Aangeboden door: Visit Brabant

16504 113

Omschrijving

In het gebied rondom Zevenbergen was veel veen aanwezig doordat met het vaste land van Zuid-Holland was verbonden door bedijking. Gedurende de 13de eeuw overstroomde het veen vanuit de zee steeds vaker. Ook mede door de turfwinning. Verzilting was hiervan het resultaat. Zoutwinning was een winstgevend exportproduct voor de stad. Na de bloei raakte Zevenbergen echter in verval. Tijdens de grote Sint-Elisabethsvloed in 1421 werden alle ingedijkte polders vernield waardoor Zevenbergen plotsklaps een eilandje werd. Toch zorgde de inpoldering in het begin van de 16de eeuw voor een opwaardering met een belangrijke rol voor de suikerbietenteelt met maar liefst vier suikerfabrieken tussen 1858 en 1987.

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Een unieke ketting van 11 vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Van Bergen op Zoom tot Grave vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. Geniet van de gezellige historische vestingsteden, bezoek de stoere forten of ontspan in de bijzondere natuur.

Het Zuiderwaterlinie wandelpad is uitgezet over het Brabantse wandelknooppuntensysteem. De wandelroute is herkenbaar aan de groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterlinie symbool. De totale lengte van het wandelpad is 290 kilometer, maar je kunt er ook voor kiezen om kortere deelroutes te wandelen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Startpunt Etappe 6 (Oslo, 4791CV, Klundert, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Startpunt Etappe 6
Oslo
4791CV Klundert
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Oslo
4791CV Moerdijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Zwartenbergse Molen

Zwartenbergse Molen

Windmolen

De Zwartenbergse Molen is de enige molen in Noord-Brabant die ...

Meer informatie
Geen foto van Startpunt Etappe 6

Startpunt Etappe 6

Toeristische bezienswaardigheid

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Ervaring + tip"

 geplaatst op:

Geen hele bijzondere wandeling, maar wel 1 waar je genoeg picknickplekjes hebt. Hey centrum van Zevenbergen is verrassend sfeervol. Tip: bij het laatste knooppunt (63) afhaken naar rechts voor de Zevenbergense molen. Als je nog energie hebt: loop terug naar knooppunt 63 en volg dan knooppunt 62-26 en 70 om door een prachtig stuk natuur te wandelen (Strijpen)

Alja, Noord-Brabant

op:

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1015912 | Toegevoegd op 29-1-2019 | Laatst gewijzigd op 4-9-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding