Wandelen door Ransdorp en Durgerdam

Wandelroute 1012288

Aangeboden door:

5517 168

Omschrijving

Hotel Café de Zwaan is het startpunt voor deze prachtige route door het Waterland. Na een koffie met iets lekkers loop je eerst een stukje door Ransdorp. Je ziet hier enkele monumentale houten huisjes en de meermaals verbouwde kerk, de markante toren dateert nog uit 1525. Vervolgens loop je de polder in. Langs de Weersloot is het prachtig wandelen. Je kijkt hier uit over uitgestrekte graslanden, kabbelend water en rietkragen. Na een tijdje bereik je Durgerdam, een dorpje dat bekend staat om zijn vele eeuwenoude houten huisjes. Wat een leuk sfeertje tref je hier aan! Wandelend op de Uitdammerdijk kun je lekker uitwaaien en genieten van vergezichten over de wateren van het Kinselmeer en het Pampus. Terug bij Hotel Café de Zwaan is het tijd voor iets lekkers.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Café de Zwaan (Dorpsweg Ransdorp, 1028 BR, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Café de Zwaan
Dorpsweg Ransdorp
1028 BR Amsterdam
Plan route naar startpunt

Ambulant Amsterdam-Noord

Nieuwe Gouw 35
1028AX Amsterdam
0800 - 0830
Stuur een mail

Parkeerplaats

Buitengouw
1027EE Amsterdam

Broedgebied

Galggouw 32
1151EM Broek in Waterland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Café de Zwaan

Hotel Café de Zwaan

Fietscafe

Hotel Café de Zwaan ligt in hartje Ransdorp, een pittoresk oud...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Eric

geplaatst op:  

31-01-2021 Momenteel niet geheel toegankelijk. De dijk tussen het Kinselmeer en IJmeer wordt verbreed en is officieel afgesloten. Omdat wij er zondag waren en er niet werd gewerkt konden we er langs. Het had de nacht ervoor gevroren en daardoor was het enigszins te doen. Anders zeer drassig en volgens de waarschuwingsborden gevaar voor drijfzand. De route was echter wel verrassend en voert door enkele leuke dorpskernen.

"Mooie natuur. Wel wat obstakels, waar je overheen moet stappen."

 geplaatst op:

De weg over de dijk bleek afgesloten. Is op zondag wel goed te doen met enige acrobatische toeren.

Mieke

op:

"Mooie route door een verrassend stuk Amsterdam"

 geplaatst op:

De route loopt door het zuidelijkste stukje waterland in de gemeente Amsterdam. Op de mooie herfstdad dat wij hem liepen was het soms best druk met fietsers en wandelaars. Maar laat dat je niet weerhouden om deze tocht te wandelen.

"Op zich erg mooi, maar wel erg veel op fietspad lopen (zo’n 80% van de route) wat niet altijd erg ontspannen is als groepen wielrenners je zonder bellen voorbij razen."

  op:

"Leuke wandeling"

 geplaatst op:

Wel veel fietsers. Prima te doen met 2 kinderen (6 en 9) niet helemaal af kunnen lopen van wegen een weg opbreking

Renate

op:

"Niet in de broedtijd!"

 geplaatst op:

Twee gedeeltes (bij knooppunt 97 en bij 84) waren afgesloten i.v.m. het broedseizoen; volgens het bord van 15 maart tot 15 juli. Je kunt, met de kaart, wel zelf een alternatief lopen, al mis je dan de leuke weiland paadjes. Let dus op wanneer je gaat. Vrijwel alle paden waar je loopt zijn fietspaden. Mooie vergezichten zijn er te zien vanaf de dijk en ook kom je in een paar leuke dorpjes. Hotel café De Zwaan is geen goed startpunt - wie dat verzonnen heeft?! - want daar is nauwelijks parkeergelegenheid en sowieso kun je beter niet in Ransdorp komen met de auto. Bij knooppunt 23, net buiten Durgerdam, bij de kruising van de Durgerdammergouw en de Uitdammerdijk , is een groot parkeerterrein.

Bianca, Noord-Holland

op:

"Toppertje"

 geplaatst op:

Maandag 8 juli 2019 dit rondje gelopen. Hou je van de natuur en vergezichten dan doen. Je loopt veel op fietspaden, ga dus niet in het weekend als het mooi weer is want dan loop je niet rustig.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1012288 | Toegevoegd op 10-1-2019 | Laatst gewijzigd op 29-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding