Verken het mooie Zonnebeke

Wandelroute 1006528

Aangeboden door:

362 14

Omschrijving

Het Kasteeldomein van Zonnebeke is de ideale uitvalsbasis om als fietser of wandelaar de regio te verkennen. Ontdek welke rol Zonnebeke had tijdens de Eerste Wereldoorlog en verken de omgeving.

Wandelen in Zonnebeke
Parkeer je auto op parking 2 en voor informatie over de omgeving van Zonnebeke ga je naar Toerisme Zonnebeke, dat zich in hetzelfde gebouw bevindt als het Memorial Museum Passchendaele 1917. Het museum ligt in een omgeving die in de Eerste Wereldoorlog één groot slagveld was, en nadien werd heropgebouwd. Met de fiets kun je je dit landschap verder verkennen en snap je pas echt waarom dit heuvelachtige landschap zo belangrijk was.

Zonnebeke tijdens de Eerste Wereldoorlog
Rond Zonnebeke hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog heel wat gevechten plaatsgevonden. In de toenmalige kerk van Zonnebeke was een ondergrondse schuilplaats voor Britse soldaten, die in 2017 voor een korte tijd is opengesteld voor publiek. Na de Eerste Wereldoorlog kwamen de gevluchte inwoners weer terug en de gemeente begon aan de heropbouw. Architect Huib Hoste had een groot aandeel in de wederopbouw van het dorp. Hij ontwierp bijvoorbeeld de plannen van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Deze kerk wordt beschouwd als de eerste moderne kerk in België.

De omgeving van Zonnebeke
De wandeling voert je mee ten noorden van Zonnebeke, richting Passendale. Hier bevindt zich het Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld. Daarna wandel je weer terug naar waar je bent gestart: het Memorial Museum Passchendaele 1917. Het museum is gevestigd in het kasteelpark van Zonnebeke.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Zonnebeke (Berten Pilstraat 5a, 8980, Zonnebeke, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Zonnebeke
Berten Pilstraat 5a
8980 Zonnebeke
Plan route naar startpunt

Kasteelhof 't Hooghe

Meenseweg
8900 Ieper

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Zonnebeke

Toerisme Zonnebeke

Bezoekerscentrum

Open van maandag tot en met zondag, telkens van 09.00u tot 18....

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1006528 | Toegevoegd op 3-12-2018 | Laatst gewijzigd op 25-3-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding