Wandelen rondom Bakkeveen

Wandelroute 1005287

Aangeboden door:

6243 185

Omschrijving

Verken de omgeving van het Friese Bakkeveen en ontdek te voet de veelzijdige natuur rondom dit dorpje. De route voert je mee door het bos, langs struikgewassen, heide en zandverstuivingen.

Bospaviljoen Bakkeveen
De wandelroute start bij Bospaviljoen Bakkeveen. Hier kun je voor of na je wandeling lekker ontspannen met een lekker Italiaans kopje koffie met gebak, een tosti of een maaltijdsalade. De ideale plek om lekker tot rust te komen na je wandeling. Vlakbij Bospaviljoen Bakkeveen liggen de Bakkeveense Duinen, een heide- en bosgebied dat ontstaan is na de veenontginningen in de 19e eeuw. Het is een voorbeeld van hoe heel Zuidoost-Friesland er twee eeuwen geleden uitzag. De zandverstuiving bestaat grotendeels uit een open heideterrein omzoomd door bos.

Natuur rondom Bakkeveen
Bakkeveen staat bekend om zijn natuurlijke omgeving waarin je heerlijk kunt ontspannen door slenteren, wandelen en fietsen. De natuur bestaat uit bossen, struikgewas, heide, zandverstuivingen etc. Daar doorheen lopen fietspaden, vele zandpaden en bospaden. Het landschap kent veel variatie: coulisselandschap met bossen, weilanden, heidevelden, zandverstuivingen en prachtige vergezichten.

Historisch Bakkeveen
Bakkeveen is een knus, Fries dorpje. Het dorp werd voor het eerst genoemd in 1231 in verband met de Fries-Drentse oorlog. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het dorp door de Spanjaarden verwoest. Het huidige Bakkeveen is ontstaan tijdens de veenontginningen in 1660. Ben je een echte koopjesjager? Iedere twee weken wordt er een vlooienmarkt georganiseerd. Het is de grootste vlooienmarkt van Noord-Nederland met duizenden bezoekers per editie.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grillrestaurant De Dwaler (Mjûmster Wei, 9243SK, Bakkeveen, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Grillrestaurant De Dwaler
Mjûmster Wei
9243SK Bakkeveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Mjûmster Wei
9243KG Opsterland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Bospaviljoen Bakkeveen

Grillrestaurant De Dwaler

Restaurant

Of je nu zin hebt in heerlijke Italiaanse koffie met gebak, ee...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Lenze

op:

Henri, Gelderland

op:

Jacqueline, Anders

geplaatst op:

Bos, heide en rustige landweggetjes. Prachtige stukken bij.

Esther

op:

Anneke

op:

Johnny

op:

"leuke route , alleen het laatste deel was de App de weg kwijt"

  op:

Thijs

op:

"Leuke mooie route"

 geplaatst op:

Mooie duidelijke route weinig bankjes jammer genoeg

Jos, Friesland

op:

"verbaasd"

 geplaatst op:

ik zoek naar de wandelroute die aangeduid word als een wandeling in Gelderland Wekerom en kom in Friesland (Bakkeveen)........... Dit ligt te ver van ons vandaan. Rond Ede. Echter inloggen op Gelderland Wekerom is er geen wandelroute beschikbaar lijkt het. kunt u me helpen? van route.nl nog maar enkele dagen geleden gekregen als Herfstwandelingen.

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1005287 | Toegevoegd op 22-11-2018 | Laatst gewijzigd op 4-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding