Rondje Bilthoven en Bosch en Duin

Wandelroute 1005267

Aangeboden door:

4264 169

Omschrijving

Tijdens deze wandeling verken je de omgeving van Bilthoven, Bosch en Duin en De Bilt. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren door de mooie omgeving.

Van Bilthoven naar Bosch en Duin

Vanuit Bilthoven start je de route richting Bosch en Duin. Bilthoven is een gevarieerd en groen forensendorp in gemeente De Bilt. Door de woningbouw na de Tweede Wereldoorlog zijn de kernen De Bilt en Bilthoven aan elkaar gebouwd. Via het oosten verlaat je Bilthoven en wandel je richting Bosch en Duin. Bosch en Duin is een buurtschap en staat bekend om zijn mooie villa’s en grote kavels. Rond 1900 is Bosch en Duin in trek geraakt bij rijke kooplieden uit de stad die hier vakantiehuizen lieten bouwen. De woningen zijn te herkennen aan de klassieke bouwstijl en veel hout.

Landgoed Beukenburg
Je zet weer koers richting Bilthoven. Even verderop wandel je door Landgoed Beukenburg, dat op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en het veenweidegebied ligt. In de percelen van het landgoed is de middeleeuwse strokenverkaveling uit de ontginningstijd nog zichtbaar.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

3735MA, Bosch en Duin, Utrecht, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bosch en Duin
3735MA Bosch en Duin
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Sperwerlaan
3722TE De Bilt

bilthoven

Emmaplein
3722AC De Bilt

VVV Zeist

Slotlaan
3701AE Zeist
030 697 40 07
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie tocht"

 geplaatst op:

de gesproken navigatie geeft soms niet de goede richting aan waardoor je toch met de telefoon in de hand loopt.

Jacky

op:

Don, Anders

op:

Johan, Anders

op:

Jenny, Utrecht

op:

"Stad en bos"

 geplaatst op:  

Deze route is goed te volgen icm de gesproken App, gaat niet altijd gelijk, maar bij twijfel kan je het beste de blauwe lijn op de kaart volgen. Deze wandeling gaat deels door stad en bos. Minpunt is wel de Groenekanseweg, waar je bijna een half uur langs heen loopt, is erg druk. Maar ik snap dat dit de enige mogelijkheid is om van het ene mooie gebied in het andere te komen. Daar loop je heel rustig over mooie, stille en onverharde bospaadjes. Een prachtige omgeving, dat is het alle drukte wel waard. Want het gedeelte door het dorp en zelfs door het lelijke winkelcentrum /passage had voor mij ook niet gehoeven. Maar hierdoor krijg je wel weer afwisseling en er zijn mooie woningen, en her en der ook wel wat oudere, authentieke gebouwen te bekijken. Op de stappenteller stond trouwens bijna 17 kilometer...

"Niet te volgen"

 geplaatst op:

Deze route beveel ik niet aan. Hij is zeer slecht beschreven, na 80 m links, na 45 m rechts, etc. Nergens een straatnaam of herkenningspunt. De route is duidelijk niet door een wandelaar beschreven maar kennelijk op de tekentafel gemaakt. We zijn aan het dwalen geslagen en uiteindelijk bij station Den Dolder weer op de trein gestapt. Ook de app onderweg hielp niet, precies dezelfde omschrijving. Mooie bossen, dat wel …

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1005267 | Toegevoegd op 22-11-2018 | Laatst gewijzigd op 26-8-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding