De glooiende Stakenbergse- en Elspeetse Heide

Wandelroute 1003809

Aangeboden door:

1252 142

Omschrijving

Een heerlijk heidewandeling. Ontdek de prachtig glooiende Elspeetse en Stakenbergse Heide op de Veluwe, bij Vierhouten. Misschien kom je de herder en zijn schapen wel tegen!

Heide
Je ziet hier vlakbij Vierhouten en loopt zo de natuur in. De glooiende Elspeetse Heide is net als de Stakenbergse Heide even verderop op je route een restant van de immense heidevlakte die dit deel van de Veluwe ooit bedekte. Het is een cultuurhistorisch waardevol gebied, omdat hier enkele eeuwenoude grafheuvels liggen. Ook vind je hier nog oude eikenhakhoutbosjes.

Ossenkolk
Op de heide is het lekker rustig, je hoort alleen het geblaat van de heideschapen die hier van oudsher grazen. Misschien kom je de herder met zijn kudde wel tegen! Op de terugweg wandel je langs de Ossenkolk, een ven met een eilandje, mooi gelegen in de bossen. Het ven zou vernoemd kunnen zijn naar ossenwagens die hier stopten om te drinken, aan de Oude Zwolseweg, een eeuwenoude karweg van de IJsselstreek naar Amersfoort en Utrecht.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Fietsverhuur Hazeleger (Elspeterbosweg, 8076 RA, Vierhouten, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Fietsverhuur Hazeleger
Elspeterbosweg
8076 RA Vierhouten
Plan route naar startpunt

Berk

Nunspeterweg 14
8076PD Vierhouten
0577 - 45 81 72
Stuur een mail

Parkeerplaats

Ganzenakkers
8076PX Vierhouten

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hazeleger

Fietsverhuur Hazeleger

Leuke afstappers

Bij Fietsverhuur Hazeleger fietsen kun je terecht voor fietsre...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie bos en heide wandelroute met te veel fietspaden en afrasteringhekken"

 geplaatst op:

naast veel mooi bos en hei, te veel fietspaden en afrasteringhekwerken links en rechts van de route

"Mooie route"

  op:

"Prima winterwandeling"

 geplaatst op:

De route is inderdaad vooral betonnen fietspaden en rechte, brede paden. In de winter is dat wel fijn: er zijn bijna geen fietsers en zo heb je geen last van plassen/natte stukken.

Ronald, Anders

geplaatst op:

Prachtige route

"Gerdien"

 geplaatst op:

Ik vond de route helaas wat tegenvallen. De omgeving leent zich echt voor prachtige wandelingen maar dit kwam er helaas voor mij niet uit. Veelal op of parallel langs fietspaden. Stuk op de hei was prachtig en had geluk de schaapherder met de kudde tegen te komen?? Wellicht een idee toch met bordjes te gaan werken voor voetgangers en/of een app die het ook blijft doen als je telefoon op de vergrendelstand staat.

"Veel fietspaden."

 geplaatst op:

De omgeving is heel erg mooi, veel heide en ook bos. Wij liepen de wandeling tijdens de bloei van de heide, prachtig. Wat ons echter erg tegenviel is dat de route veel over fietspaden liep. Het was mooi weer, druk met fietsers, dus dit was extra vervelend. We hebben hele stukken in ganzenpas over het fietspad gelopen. Van een goede wandelroute verwachtten wij veel meer wandelpaden in plaats van fietspaden!

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1003809 | Toegevoegd op 15-11-2018 | Laatst gewijzigd op 1-5-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding