Korte wandeling door het Brachter Wald

Wandelroute 1003458

Aangeboden door:

4146 111

Omschrijving

Ontdek de omgeving van De Witte Stein en het Brachter Wald tijdens deze korte wandeling net over de grens in Duitsland. Een regio waar je behalve prachtige natuur ook een rijke cultuurhistorie aantreft.

De Witte Stein
Het startpunt van deze route is de Witte Stein, aan de rand van Reuver. Dit restaurant is bij uitstek geschikt om de omgeving te verkennen. Vlakbij de Witte Stein ligt namelijk een prachtig geheim. De locatie grenst aan het Brachter Wald, een uitgestrekt, bosrijk gebied op de grens van Nederland en Duitsland. Dit bijzondere bos leent zich goed voor urenlange wandelingen of fietstochten. Bij de Witte Stein kun je gratis parkeren en je kunt hier heerlijk genieten van het mooie terras met een lunch of diner. Of gewoon van een lekkere kop koffie natuurlijk.

Brachter Wald
Het Brachter Wald is een natuurgebied op het hoogterras van de Maas. De hoogte van dit bosrijke gebied komt op sommige plekken wel boven de 60 meter. Na de Tweede Wereldoorlog vestigden de westelijke geallieerden diverse militaire bases op deze plek.Tot 1996 lag hier een uitgebreid munitiedepot van het Britse Rijnleger. Bijna vijftig jaar lang kon zich op de voedingsarme stuifzandbodem van dit verboden gebied een uniek heidelandschap ontwikkelen. Het was eerst een verboden gebied, maar vanaf 1998 kan er weer volop gewandeld en gefietst worden.

Wandelen in alle rust
Er is geen gemotoriseerd verkeer in het gebied, dus je kunt hier wandelen in alle rust. Wat een bijzondere beleving! Nadat je hebt gewandeld in het Brachter Wald, keer je weer terug naar de Witte Stein.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Witte Stein (Keulseweg, 5953 HJ, Reuver, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Witte Stein
Keulseweg
5953 HJ Reuver
Plan route naar startpunt

Naturschutzgebiet Brachter Wald

Keulseweg
41379 Brüggen

reuver

Wilhelminalaan
5953DV Beesel

VVV Beesel-Reuver

Raadhuisplein 1a
5953AL Beesel
077 474 21 00
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Pastoor Vranckenlaan 20a
5953CP Reuver

Parkeerplaats centrum

Hamarplein
5951CD Venlo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Witte Stein

De Witte Stein

Fietscafe

Vlak bij de Witte Stein ligt een prachtig geheim. Het grenst n...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ruud, Anders

op:

Lilian

op:

Sytske

geplaatst op:

Het eerste stukje is over de mountainbike route. Het is zo smal dat je elkaar niet kan passeren. Dit was heel vervelend lopen. De rest van de route was mooi

Wat vond je van deze wandelroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Wandelroute 1003458 | Toegevoegd op 14-11-2018 | Laatst gewijzigd op 24-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding