Brabantse Natuurpoorten

De Brabantse Natuurpoorten zijn het perfecte startpunt van je fietstocht of wandeling. Vanuit de Brabantse Natuurpoorten kun je talloze prachtige fiets- en wandelroutes door de mooiste natuurgebieden volgen. Je herkent de startpunten aan een sleutel van 4 meter hoog en een paneel met informatie over de omgeving.

De mooiste natuurgebieden

De verschillende routes die vertrekken van de Brabantse Natuurpoorten lopen allemaal door prachtige natuurgebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de uitgestrekte stuifzandgebieden in de Loonse en Drunense Duinen? Of een fietstocht door de Oisterwijkse Bossen en Vennen? Door heel Noord-Brabant verspreid vind je zo'n 30 verschillende Natuurpoorten.

Een hapje en drankje

Bij iedere Natuurpoort vind je een horecagelegenheid. Hier kun je bijvoorbeeld een lekker kopje koffie drinken voordat je op verkenning in de natuur gaat. Of stil je honger en je dorst hier na een dag vol activiteit. De Natuurpoorten zijn allemaal voorzien voldoende parkeerplekken.

De interessante geschiedenis van de natuurgebieden

Ben je benieuwd hoe de natuurgebieden waar je doorheen loopt of fietst zijn ontstaan? Werp dan eens een blik op de informatiepanelen die je vindt bij de Natuurpoorten. Hier vind je uitgebreide uitleg over de routes, de natuur en de cultuurhistorie in de omgeving.

De mooiste natuurgebieden van Brabant

Een wandeling of fietstocht door de natuur is vaak een fijne afwisseling van het drukke dagelijkse leven. Lekker tijd vrijmaken om te genieten van de mooie dingen in het leven, gezellig samen met anderen of juist alleen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een mooie fiets- of wandelroute.