Staatsbosbeheer

Foto © Staatsbosbeheer

Boswachterspaden van Staatsbosbeheer

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de allermooiste wandelroutes van Nederland voor je uitgestippeld: de boswachterspaden. Zij nemen je mee langs hun favoriete plekjes en leiden je over ruige zijpaadjes waar je anders voorbij zou lopen. Ze sturen je heuvels op voor de mooiste uitzichten en wijzen je op de meest bijzondere planten en dieren. Wil je de natuur écht beleven? Kies hieronder dan uit de mooiste boswachterspaden en treed in de voetsporen van de boswachter.

Wandelingen geselecteerd door de boswachters

Ontdek de natuur door de ogen van de boswachter met de prachtige routes hieronder. Je komt gegarandeerd op de mooiste plekjes die er maar te vinden zijn als je een van de boswachterspaden volgt. Snuffel tussen de routetips hieronder en kies een mooi tochtje uit.

Bericht van de boswachter

Wil je elke maand de mooiste boswachterspaden gratis in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van Staatsbosbeheer ‘Bericht van de boswachter’. Naast routetips vind je in deze mails ook natuurweetjes en leuke activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Dat klinkt goed, toch?

De routetips

De routetips

Probeer deze routes eens

Zie je door de bomen het bos niet meer met alle bovenstaande tips? Begin dan eens met deze wandel- of fietsroute. Dat zal beslist naar meer smaken. Veel plezier.

In het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden kun je genieten van houtwallen, elzensingels, bomenrijen, grazige graslanden en vruchtbare akkers. Deze route neemt je mee door dit landschap met hier en daar een eenzame boerderij of een...
Friesland | Tietjerksteradeel | 123,11km
Fietsroute 117872
Net buiten Almere vind je het Museumbos met maar liefst zeven boskunstwerken. Al die bijzondere bezienswaardigheden maken dit gebied natuurlijk leuk om te ontdekken, maar ook de natuur is hier een lust voor het oog. Ga op pad en ontdek deze rou...
Flevoland | Almere | 3,35km
Wandelroute 909977
Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer

De grootste en uitgestrekte natuurgebieden en bossen van Nederland worden door de Nederlandse Staat opengesteld en geven je een prachtige ervaring in de Nederlandse natuur die je op de fiets kunt opdoen. Het is heel bijzonder om eens met een boswachter af te spreken in de bijzondere bezoekerscentra die Staatsbosbeheer rijk is.

Meer over Staatsbosbeheer