Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte van alle waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. Geniet van de gezellige historische vestingsteden, bezoek de stoere forten of ontspan in de bijzondere natuur.

Ga op pad en ontdek de Zuiderwaterlinie!

Het Zuiderwaterlinie wandelpad is uitgezet over het Brabantse wandelknooppuntensysteem. De wandelroute is herkenbaar aan de groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterlinie symbool. De totale lengte van het wandelpad is 290 kilometer, maar je kunt er ook voor kiezen om kortere deelroutes te wandelen.

De Zuiderwaterlinie© CC BY Lieske Meima

Handige pocketgids

Wil je de Zuiderwaterlinie wandelen aan de hand van een handige pocketgids? Bestel de wandelgids Zuiderwaterlinie dan hier.

partner logo

Aangeboden door:

VisitBrabant

Combineer jouw wandeling met een stedentrip of dagje cultuursnuiven en maak er een afwisselende vakantie van! In Brabant is veel te doen. De provincie barst van gezelligheid met festivals en events, steden en shopping, cultuur, erfgoed, kunst en attractieparken. Kijk voor overnachtingsadressen, leuke uitjes en inspiratie op visitbrabant.com.